• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski slavio u derbiju Mostara - "plemići" ponovo na minus 7 u borbi za titulu! Velež dva puta pogodio stativu

Autor Dragan Šutvić

Tim Željka Petrovića trijumfovao je nad Veležom u mostarskom derbiju i zaostatak za Borcem u borbi za tron ponovo smanjio na sedam bodova.

 Zrinjski Velež Premijer liga BiH Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski je trijumfovao u mostarskom derbiju i bodovni zaostatak za Borcem u borbi za titulu ponovo smanjio na sedam bodova.

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom", iako su i jedni i drugi stvorili solidan broj prilika, viđen je samo jedan gol - u režiji Marija Ćužea:

ZRINJSKI – VELEŽ 1:0 (1:0)
/Ćuže 9/

Prvotimac "plemića" je u 9. minutu meča sa "rođenima" postigao sedmi gol u sezoni, a četvrti u isto toliko posljednjih kola!

Antonio Ivančić je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, Toni Šunjić je nadvisio odbranu Veleža spustivši loptu na peterac za Čužea, koji matira Osmana Hadžikića.

Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Pokušao je Velež da uzvrati u 12. minutu, ali poslije udarca glavom Nermina Haskića, nije bilo opasnosti po domaći gol. Zato jeste u 42. minutu, kada je Đorđi Gulijašvili izveo jedan slobodan udarac sa 23-24 metra od gola Marka Marića, koji je već bio savladan, pogledom je pratio let lopte, koja je pogodila stativu.

U međuvremenu, na jedan udarac iz daljine se odlučio Matija Malekinušić, ali je Hadžikić bio dobro postavljen.

Petnaestak minuta nakon vodećeg gola, trener Zrinjskog Željko Petrović bio je prinuđen da izvrši jednu izmjenu. Poslije jednog duela Vite Čaića i Filipa Bradarića, prvotimac Zrinjskog ostao je da leži na terenu žaleći se na povredu koljena, a nakon što je ostao još 4-5 minuta u igri, mjesto na terenu prepustio je Tomislavu Kišu.

Poslije šest minuta igre u nastavku, zatresla se mreža Veleža. Pogodio ju je Vito Čaić, ali je pogodak poništen zbog diskutabilnog ofsajda.

Sedamnaest minuta kasnije, stativa je, kao i u prvom dijelu, bila saveznik "plemića". Poslije jednog centaršuta sa lijeve strane, Haskić je ostavio loptu za Emira Halilovića, koji je prizemnim udarcem sa distance uzdrmao okvir gola.

Bio je to posljednji ozbiljniji atak Veleža ga golu domaćih, a u posljednjih 20 minuta tri puta se odličnim intervencijama istakao Hadžikić.

Prvo je, u 70. minutu, u jednom napadu "skinuo" udarce Malekinušića i Kiša, dok je u 90. minutu, u posljednjoj prilici na utakmici, spriječio Marija Tičinovića da poslije greške Emira Halilovića nanese i ubjedljiviji poraz Veležu.

Podsjetimo, nakon navijačkih incidenata u gradu na Neretvi koji su prethodili ovom gradskom derbiju, na ovoj utakmici, odlukom MUP-a HNK, nije bilo gostujućih navijača.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Malekinušić (od 74. Abdurahimi), Ramić, Ivančić (od 83. Savić), Ćuže (od 74. Tičinović), Bradarić (od 26. Kiš), Šunjić, Memija, Bilbija (od 84. Mulahusejnović). Trener: Željko Petrović.

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Čaić (od 76. Mlinarić), Pršeš (od 85. D. Halilović), Hrkač, Gulijašvili, Suljić (od 76. Šikalo), Haskić, Šturm, Vehabović (od 65. E. Halilović), Golami. Trener: Damir Milanović. 

PREMIJER LIGA BIH - 26. KOLO:

Zvijezda 09 - GOŠK 1:2 (1:2)
/Saliman 8 - Hasukić 20, Marasović 44/

Zrinjski - Velež 1:0 (1:0)
/Ćuže 9/

Odigrano u petak:

Tuzla siti - Široki Brijeg 3:1 (1:1)
/Mehanović 28, Nukić 71 pen, Karjašević 90+4 - Kuprešak 44/

Borac - Sloga Meridian 1:0 (1:0)
/Grahovac 9/

Nedjelja:

Igman - Posušje (13.00)

Željezničar - Sarajevo (20.00)



Standings provided by Sofascore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC