• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 poražena u derbiju začelja: Semberci u bezizlaznoj situaciji - GOŠK u Ugljeviku stigao do ogromnog trijumfa!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju začelja Zvijezda 09 vodila, pa doživjela poraz na svom terenu od GOŠK-a iz Gabele.

 Zvijezda 09 i GOŠK derbi začelja 26. kola Premijer lige BiH Izvor: Promo/Zvijezda 09

Svjesni da su im bodovi od izuzetne važnosti, fudbaleri Zvijezde 09 i GOŠK-a "otvorenog garda" ušli su u derbi začelja 26. kola Premijer lige BiH, pa je malobrojna publika u Ugljeviku imala šta da vidi.

Već u prvih dvadeset minuta susreta mreže su se tresle dvaput, po jednom na obje strane, a onda do odlaska na odmor još jednom. Ipak, u nastavku veoma skromna partija, mreže se više nisu tresle, a GOŠK je stigao do zlatnih bodova u borbi za opstanak, te istovremeno Zvijezdu 09 gurnuo u niži rang.

ZVIJEZDA 09 - GOŠK 1:2 (1:2)
/Saliman 8 - Hasukić 20, Marasović 44/

Nije se dugo čekalo na prvo uzbuđenje i gol. Već u osmom minutu Mulalića je uposlio Salimana, koji usamljen sa peterca pogađa mrežu gostiju za veliko slavlje Semberaca.

Samo desetak minuta trajalo je vođstvo domaćih. Viđena je slična akcija kao kod vodećeg gola Zvijezde 09, ovaj put na drugoj strani terena, kada je Hasukić iskoristio proigravanje Gogića i izjednačio na 1:1.

Kao da je ovaj gol potpuno poremetio domaće fudbalere, koji su prepustili inicijativu Gabeljanima, što su oni iskoristili da potpuno preokrenu rezultat u finišu prvog dijela. Sjajan je u prodoru još jednom bio Gogić, fenomenalnim driblingom oslobodio se svojih čuvara, asistirao Marasoviću koji pogađa za 1:2.

Tek u 75. minutu prva prilika za Zvijezdu 09 u drugom poluvremenu, ali Vasilj je odbranio šut Vadzea. Bilo je to sve u nezanimljivom drugom dijelu, a nakon današnjeg poraza gotovo izvjesno je da ćemo semberski tim dogodine ponovo gledati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

GOŠK s druge strane sada ima i te kako čemu da se nada, s obzirom da je sa današnja tri boda pobjegao iz zone ispadanja, ali njegovi rivali u borbi za opstanak tek treba da odigraju svoje mečeve.

ZVIJEZDA 09: Jelovac, Ristanović, Savić, Dujković, Vadze, Ostojić, Saliman, Mulalić, Ponjević, Vukoja, Maksimović. Trener: Bojan Trkulja.

GOŠK: Vasilj, Čoko, Hasukić, Miličević, Musulin, Ikić, Radenović, Mihaljević, Batarelo, Gogić, Marasović. Trener: Admir Adžem.

PREMIJER LIGA BIH - 26. KOLO:

Zvijezda 09 - GOŠK 1:2 (1:2)
/Saliman 8 - Hasukić 20, Marasović 44/

Zrinjski - Velež (16.00)

Odigrano u petak:

Tuzla siti - Široki Brijeg 3:1 (1:1)
/Mehanović 28, Nukić 71 pen, Karjašević 90+4 - Kuprešak 44/

Borac - Sloga Meridian 1:0 (1:0)
/Grahovac 9/

Nedjelja:

Igman - Posušje (13.00)
Željezničar - Sarajevo (20.00)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC