Mondo.ba: Jedanaest godina sa vama!

Autor:

Na današnji dan prije 11 godina MONDO je stigao u BiH i tako je počela naša priča.

Mondo.ba: Jedanaest godina sa vama! Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kada se danas osvrnemo iza sebe, izuzetno smo ponosni na sve što smo postigli do sada, ali povjerenje naših čitalaca je najvažnije priznanje.

Vrijeme u kome živimo i radimo nije jednostavno – hiperprodukcija nevažnih vijesti, „klikbajtovi“, društvene mreže koje preuzimaju primat u informisanju, komplikovana politička i teška socijalna situacija u društvu samo su neke od prepreka s kojima se srećemo. Na sve to, novinari su na sve lošijem glasu, sve je više „copy/paste“ prepisivača, „držača diktafona“, pasivnih i ostrašćenih kritičara.

U tako haotičnom okruženju, mi smo odabrali da trčimo maraton, da mislimo i planiramo dugoročno i da svi zajedno stojimo iza svake priče koju čitate na Mondo.ba.

A vi, naši čitaoci, odabrali ste nas. I na tome vam beskrajno hvala. Hvala što birate istinu i objektivnost, hvala što ste analitični i želite da čujete potpunu, a ne dopunjenu informaciju.

Ove smo godine postojeće projekte podigli na sasvim novi nivo, realizovali neke nove, isplanirali iznenađenja koja vam spremamo za narednu godinu. 2017. pamtićemo uglavnom po dobrim stvarima, a ova će godina u našim srcima ipak ostati zapamćena kao godina kada smo izdali našu prvu knjigu.

I naredne godine postavljaćemo neugodna pitanja, pričaćemo o onome o čemu se ćuti, slavićemo lijepe i dobre stvari i veličaćemo poštenje, dostojanstvo, dobrotu i ljubav.

Naravno, sve to uz pivo i dobru klopu, kao što ste navikli.

Vama, našim čitaocima (a ima vas oko četiri miliona!) želimo da cijele godine živite hygge – da ste zdravi, veseli i uvijek u dobrom društvu, s dovoljno para u novčaniku da se ne brinete bar za osnovne stvari. Sve ostalo je lako.

Srećan nam Mondovdan :)

Ostale vijesti