Upoznajte Ranka i njegov čudesni svijet lampi

Kreativnost se ispoljava na različite načine, a junak naše priče svojim maštarijama je osvijetlio mnoge domove.

Ranko Lukić iz Doboja izrađuje kreativne i dekorativne lampe koje bi mnogi poželjeli da imaju. Ovaj dvadesetšesogodišnji mladić osnove za svoj biznis je stekao u mašinskoj školi, a znanje je nadograđivao pomoću interneta.

"Ideja za ovim poslom došla je prije nekoliko godina dok sam studirao saobraćajni fakultet. Pošto se u toj branši nisam pronalazio napustio sam studije i počeo da radim razne poslove kako bih zaradio za alat koji je potreban za izradu lampi", priča nam Ranko koji u svojoj "Nusart" radionici već godinu dana vrijedno izrađuje svjetlosne dekorativne predmete.

"Danas sve možete pronaći na internetu što je i meni dosta pomoglo oko tehničkih detalja i inspirativnih ideja", rekao je Ranko za Mondo portal.

Njegove lampe osvjetljuju mnoge domove, kafiće i druge objekte većinom u Bosni i Hercegovini. Izrađuje ih ručno uglavnom od drveta, a na naše pitanje da li ima posebnih zahtijeva prilikom narudžbi odogovorio nam je da mu ništa nije teško i da uživa u svom poslu.

Osvojite lampu!

Na našoj Facebook stranici u toku je nagradna igra u kojoj možete osvojiti poklon lampu.

"Problemi ponekad nastanu prilikom instalacije - zna se desiti da su krivi zidovi ili neadekvatne površine, a meni to kao perfekcionisti jako smeta i onda se trudim da to što bolje odradim", kaže ovaj mladi Dobojlija.

Kreativne lampe u Rankovoj radionici nastaju sa puno uložene energije i ljubavi, a cijena im varira od 25-125 KM u zavisnosti od detalja, utrošenog vremena za rad...

"Ideje se rađaju svakodnevno, poneku 'ukradem' sa intereneta, ali uglavno je doradim i dam svoj pečat. Nekad se desi da krenem sa jednom idejom, a završim sa desetom", kaže Ranko.

Pogledajte neke od radova:

Izrada lampi Ranku je osnovno zanimanje, a želja mu je da tako i ostane uz nadu da će mu se posao proširiti.

"Odlučio sam da ostanem u Doboju i pokušam da živim od svog talenta, a ne pošto-poto da idem u inostranstvo kao mnogi drugi. Nadam se da će mi ovaj posao omogućiti egzistenciju", rekao nam je Ranko ističići da bi mu dobrodošla pomoć u vidu poslovne saradnje ili partnerstva.

Ako volite lampe i dekorativne predmete neke od Rankovih modela uskoro možete vidjeti u banjalučkoj Galeriji "Plus" koja se nalazi u Srpskoj ulici na broju 10.

Sve radove i novitete iz Rankove "kuhinje" za lampe pogledajte i na njegovom Facebook i Instagram profilu.

Ostale vijesti