Samsung telefoni dobiće FM radio!

Autor:

Verovali ili ne, FM radio je jedna od zamerki korisnika na njihove telefone i Samsung će ga vratiti s dolaskom S9, ali ne samo zbog toga što su ga korisnici tražili za slušanje muzike.

0
A- A A+Samsung vraća FM radio prijemnik na svoje buduće modele - Galaxy S9 i Galaxy S9+ i druge, koji će stići nakon njih. Ako koristite novije premijum Samsung uređaje (S6/edge, S7/edge, S8/S8+, Note 8) verovatno već znate da FM radio nije na spisku funkcija, a Samsung nikad i nije dao zvanično objašnjenje zašto je to tako.

Kompanija se predomislila, piše The Verge, zbog hitnih slučajeva, kad bi korisnici tokom različitih vanrednih situacija ili prirodnih katastrofa bili u prilici da imaju koristi od pristupa lokalnim ili bilo kakvim FM radio stanicama, čak i kad nema internet signala ili signala.

Mnogi proizvođači telefona hardverski radio (čip) već imaju na svojim uređajima, ali im ne otključavaju pristup softverski. Iz toga razloga neki modeli odjednom "dobiju" FM radio, nakon ažuriranja softvera. Slična je situacija i sa Samsung kompanijom, koja će u Evropi, SAD i Kanadi, sa različitim partnerima aktivirati upotrebu FM radio prijemnika na Galaxy S9 i Galaxy S9+ uređajima, ali i na budućim modelima.

Videćemo da li će i u Srbiju doći Galaxy S9 FM verzije uređaja.

Ostale vijesti