Osmomartovsko veče uz m:tel i Pickbox

Autor:

Ako tražite dobar način za proslavu ovogodišnjeg 8. marta, predlažemo vam da okupite prijateljice, pripremite više zdjela za kokice i pogledate na Pickboxu neke od najboljih ženskih likova iz filmova i serija.

0
A- A A+
Foto: m:tel

MALENA

Svi kažu da je lako biti lijep, zar ne? A šta kada si ideal ženske ljepote, da li je to zaista sreća ili ipak nesreća? Na prvu ćemo se odmah odlučiti za prvu opciju, ali poslije gledanja filma Malena, mislim da ćemo se ipak malo zapitati... Radnja filma smještena je u Castelcutu, malo selo na Siciliji u koje 1941. godine dolazi Malena (Monica Belucci), prekrasna i neodoljiva žena koja ubrzo postaje erotska opsesija svih tinejdžera. Renato Amoroso, trinaestogodišnjak koji otkriva svijet seksualnih fantazija, zaljubljen je u ovu prekrasnu mještanku. Malena je udata, muž joj je na frontu, a njena izuzetna ljepota i privlačnost izazivaju zlobu i pakost mještana koji šire najzlobnije tračeve. Njeno ćutanje i indiferentnost, nevoljnost da išta kaže u svoju odbranu potiče provincijalni milje na najgoru osudu. Renato promatra, suosjeća i prati Malenu, sva poniženja, muku i nepravdu kroz koju prolazi...

Ovu romantičnu priču o predrasudama, volji, odlučnosti, licimjerstvu i provincijalizmu definitvno nemojte propustiti.

FRIDA

Frida je biografska hronika o burnom životu poznate meksičke slikarke Fride Kahlo koja je uspjela da svoj stalan fizički bol od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći još kao djevojčica i buran brak kanališe i prenese u svoj umjetnički rad. Ona neustrašivo i otvoreno dijeli svoj život pun strasti sa slikarom Diegom Riverom i mladi par umjetnika u vihoru osvaja tadašnji umetnički svijet. Osim što film prikazuje njen kompleksan ljubavno - paćenički odnos sa njenim mentorom i suprugom, on je pun i njenih nezakonitih i kontroveznih ljubavnih veza, posebno sa revolucionarom Leon Trockijem, pa sve do provokativnih romatičnih veza sa ženama. Možemo sa sigurnošću reći da je Frida Kalo živjela pun i bogat bezkompromisan život političara, umjetnice i revolucionara....

SCANDAL

Washington: centar svjetske političke moći i grad pun sumnjivih tipova svih mogućih vrsta. Takvo je tlo superpogodno za skandale, koje bi, naravno, bilo dobro pogurati što dalje pod tepih. Tu na scenu stupa Olivia Pope, spin-doktorka koja je specijalizovana za rješavanje svih mogućih i nemogućih kriznih situacija. Olivija i njen uigrani tim nazivaju sebe gladijatorima jer uprkos medijima koji su maksimalno fokusirani na grijehe političke elite, ovi ljudi pokušavaju (i uspjevaju) sakriti sve ono što nije za oči javnosti. Ovo je nezaobilazna serija kada je riječ o politici, ali i kada je riječ o pojmu moćne žene.

Moć žene nikad ne bi smjela biti podcijenjena, kao što smo i naučili iz ovih ekranizacija. U svom haosu svakodnevice zaboravljamo koliko smo snažne, koliko smo doprinijele kroz generacije da danas budemo prihvaćene i da se naš glas čuje. Žena si. I možeš sve.

Ne propustite i našu aktuelnu ponudu za m:tel TV pakete, odlučite se za najbolje sadržaje i dobićete bon do 240 KM, najbrži internet i Pickbox gratis do kraja godine! Više informacija potražite ovdje.

I da, srećan 8. mart :)

Tagovi:

Ostale vijesti