Vrhunski kajakaši veslali kroz Tijesno

Autor:

Kajak kanu klub „Vrbas m:tel“ iz Banjaluke okupio je proteklog vikenda najbolje sportiste iz cijelog svijeta, na Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama „Banjaluka - Vrbas 2018“.

Vrhunski kajakaši veslali kroz Tijesno Foto: m:tel/Promo

Ovo prestižno takmičenje na Vrbasu, pod okriljem ICF-a i ove godine je privuklo veliki broj vrhunskih kajakaša, ali i ljubitelja prirode i sportova na vodi. Na dvije trke koje su vožene u kanjonu Tijesno nadomak Banjaluke, nastupilo je više od 165 takmičara iz 20 zemalja. Prvog dana takmičenja, u subotu, održana je trka u disciplini 'klasik' (spust), da bi dan kasnije bila vožena trka u disciplini 'sprint'.

Pobjednici slaloma u muškom takmičenju, u svojim disciplinama, bili su Blaž Čof (Slovenija), Anže Urankar (Slovenija), Toni Debraj i Luj Lapont (Francuska), a najbolje slalomašice su Barbara Dimovova (Češka), Sesilija Panato (Italija), Paulina Freslon i Liza Lebu (Francuska).

Kao najbolji u spustu u muškoj kategoriji pokazali su se Ondrej Rolenc (Slovenija), Feliks Buve (Francuska), Toni Debraj i Luj Lapont (Francuska), dok su u kategoriji dama najbolje bile Aneša Paludova (Češka), Sesilija Panato (Italija), Paulina Freslon i Liza Lebu (Francuska).

Najbolji rezultat takmičara iz BiH je ostvario Anes Šudić, član kluba domaćina, koji je zauzeo 18. mjesto u kajaku jednosjedu u disciplini 'klasik'. Veliku pažnju je izazvao njegov mlađi klupski kolega Dušan Mačkić, koji je sa samo 16 godina, na svom prvom velikom takmičenju bio ozbiljan rival najboljim kajakašima svijeta.

Za KKK „Vrbas m:tel“ koji je u decembru prošle godine svečano obilježio svoj 70. rođendan, organizacija Svjetskog kupa je bila još jedno priznanje za uloženi rad i trud svih prethodnih godina. Klub koji je postavio Banjaluku na svjetsku kajakašku mapu već godinama uspješno polaže sve testove kada je u pitanju organizacija velikih takmičenja, što su vodeći ljudi ICF-a sa razlogom prepoznali.

Podržavajući prave vrijednosti, zdrav život i sportski duh, kompanija m:tel s ponosom stoji uz ime ovog kluba te je partner i pokrovitelj vrhunskih takmičenja u sportovima na vodi razumijevajući njihov značaj i turistički potencijal.

Ostale vijesti