Bojinović bolji teniser, a "ljudine" su svi! FOTO

Autor:

Rukometni, pardon teniski, odnosno humanitani spektakl u Banjaluci pripao je rezultatski Mladenu Bojinoviću (9:4), ali je ostala "mrtva trka" ko je ispao veća "ljudina" - Baka, Goran Stupar ili ostali akteri dvoboja.

  Proslavljeni banjalučki rukometaši Mladen Bojinović i Goran Stupar odigrali su humanitarni teniski meč u parku "Mladen Stojanović", čiji prihod će ići za Udruženje roditelja djece oboljele od raka „Iskra“, razvoj omladinskog rukometa i fondaciju „Zajedno za život“.

Spektakl u Banjaluci upotpunio je fizioterapeut Boris Vrhovac, koji je osim svog posla uručio dresove dvojici budućih teniskih "zvijezda" koje su nosili tokom karijere, a koje su Bojinović i Stupar i obukli za vrijeme drugog dijela meča.

Pored toga, Vrhovac je u jednom trenutku i sam zaigrao na banjalučkoj šljaci kako bi zamijenio "razočaranog" Bojinovića, koji se često žalio arbitru Ozrenu Đurđeviću da je njegov protivnik bespotrebno uzimao medicinski tajm-aut.

Na kraju, slavio je Bojinović rezultatom 9:4, ako je to ikome bilo važno s obzirom na humanitarni aspekt cijelog meča nakon kojeg su svi akteri dobili zaslužene aplauze oko, mora se priznati samo dvjestotinjak Banjalučana, kao i plakete za učešće i uspomenu da su ne samo sjajni sportisti, već prvenstveno veliki ljudi.

Popularni "Baka" je poslije pobjede istakao da je zadovoljan zbog trijumfa, iako razumljivo, to nije bilo najvažnije u ovom meču.

"Svaka pobjeda je slatka i radosna, ali rezultat je naravno najmanje važan već je mnogo bitniji humanitarni aspekt cijelog spektakla, koji je relativno uspješno završen. To je bio prioritet i hcala svima koji su dali svoj doprinos", izjavio je Bojinović.

Njegov protivnik s s druge strane mreže Goran Stupar je u šali istakao da će se pripremiti za naredni ATP turnir u Banjaluci "Srpska Open".

"Mlad sam teniser, preda mnom je karijera. Moraću još da treniram jer sam na žalost krenuo sa porazom. ipak pripremiću se za sljedeći banjalučki čelendžer", našalio se Stupar i složio se sa svojim rivalom Bojinovićem da je humanost bila ispred bilo kakvog rezultata.

Fizioterapeut Boris Vrhovac se iskreno zahvalio svima koji su dali doprinos da se realizuje ovakav humanitarni spektakl.

"Hvala rukometnim legendama Banjaluke što su uopšte došli da odigraju humanitrarni meč. Presrećan sam što bio dio ovog svega i vjerujem da su ljudi, koji su došli da gledaju duel, uživali u za Bojinovića i Stupara netipičnom sportu".

Čovjek koji je dijelio tenisku pravdu na grend slemovima i mastersima Ozren Đurđević priznao je da mu nije bilo svejedno suditi u svom gradu na Vrbasu.

"Stvarno sam imao tremu pored toliko iskustva iako je meč bio humanitarnog karaktera. Stvarno sam oduševljen, a mogu da kažem da sam ponosan i srećan što sam bio dio ovog meča sa banjalučkim sportskim legendama.

Ostale vijesti