• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U oktobru 1. Međunarodni salon stripa u Banjaluci

Autor mondo.ba

Udruženje ljubitelja stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija" od 12. do 14. oktobra u prostoru Kamene kuće na Kastelu organizuje prvi Međunarodni salon stripa "Banjaluka 2018".

 U oktobru 1. Međunarodni salon stripa u Banjaluci! Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Program manifestacije sastoji se od izložbi, promocija strip izdanja, strip škole i besplatnih strip radionica, čijim učesnicima će biti obezbijeđen pribor za crtanje, kao i nepohodan papir.

Ulaz je besplatan, a medijski sponzor ovog festivala je portal Mondo.ba.

Banjalučki salon stripa dovodi kao goste vrlo zanimljiva autorska imena. U saradnji sa ambasadom Italije biće izložene originalne table kultnog stripa Alan Ford, gost iz Francuske Orelijen Fernadez predstaviće se sa svojim strip radovima uz održavanje strip škole, a gosti će biti i poznati regionalni crtači Saša Jovanović Fafner i Milorad Vicanović Maza. Takođe, biće organizovane promocije i izložbe čuvenih strip crtača Željka Paheka i Saše Rakezića Zografa, koji će pored stripa predstaviti i svoj igrano-dokumentarno-animirani film "Posljednja avantura Kaktus Bate", koji govori o tragičnom nastradalom strip crtaču Veljku Kockaru.

Predsjednik udruženja "Deveta Dimenzija" Zoran Pejić kaže da će na banjalučkom strip festivalu svako pronaći nešto za sebe, navodeći da će par dana prije početka salona biti održana promociju prigodne poštanske marke na temu stripa.

"U planu je i promocija izdanja 'Devete dimenzije', kao i Strip škole, koja djeluje na prostoru Prnjavora, Srpca i Dervente u organizaciji Zdravka Kneževića Kneza i njihovog strip časopisa 'Kunova'. Promovisaćemo strip serijal 'Družina Dardaneli', koju će nam predstaviti scenarista Pavle Zelić. Na festivalu ću gostovati tri izdavačke kuće iz regiona 'Komiko', 'Besna kobila' i 'Sistem Komiks' te 'Ramajana', koja predstavlja nešto suprotno stripu. Takođe, gosti će biti naši prijatelji maketari iz Banjaluke", kaže Pejić.

Predsjednik Udruženja ljubitelja stripa RS navodi da "Deveta dimenzija", nakon fenomenalnih Stripovijetki nastalih po motivima iz priča Petra Kočića, nastavlja sa izdavačkim radom, pa se tako uskoro može očekivati i izdavanje prvog proznog romana. Riječ je kultnom romanu "Mrtvacima ulaz zabranjen" legendarnog pisca i strip autora Nenada Briksija (1924-1984), u regionu proslavljenog po genijalnom prevodu stripa "Alan Ford".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Navijač BORCA

Pozdrav Zoki Lavu

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop