• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je novi interfejs Samsung Galaxy telefona (FOTO)

Autor mondo.rs

Kompanija Samsung najavila je pročišćen “One UI“, koji će se uskoro naći na njihovim telefonima, otkriveno i tačno kad!

Nakon dugo najavljivanog Samsung savitljivog telefona, čiju smo premijeru videli na godišnjoj SDC konferenciji u San Francisku, kompanija Samsung je objavila i detalje o “One UI“ korisničkom okruženju, koje će se najverovatnije od januara 2019. godine naći na prvim podržanim Galaxy telefonima - Note 9 i S9/S9+ za početak.

“One UI“ posmatrajte kao pročišćeno Android okruženje, mekših ivica, nešto drugačijih ikonica, što će sve zajedno “pomeriti pažnju korisnika na ono što je zaista važno“, smatraju u kompaniji iz Južne Koreje. Ovaj sistem nasleđuje Samsung Experience UI, koji se trenutno nalazi na većini aktuelnih Galaxy modela i donosi nam nešto što se zove "Focus Blocks", opciju za grupisanje sličnih podešavanja u grupe, kako bi se pronašla i brže i lakše. Zanimljivo je i to da će Samsung korišćenjem novog okruženja na svojim telefonima velikih dijagonala omogućiti lakše korišćenje uređaja jednom rukom, što je kompanija posebno istakla.

Posmatrajući prezentaciju stekli smo utisak da je u nekim delovima interfejsa, Porukama recimo, Samsung nekako prepolovio pregled i sve spustio na donji deo ekrana, gde je bolja preglednost i gde su sve opcije pisanja i rada s porukama nekako bliže.

MONDO MobIT

Samsung nije ulazio u detalje svih promena, ali je nekoliko puta na sceni SDC-a 2018 rečeno da je napravljena ozbiljna “seča“ nepotrebnih sadržaja i da je sve od opcija za upravljanje pod levim ili desnim palcem.

Na spisku novina su i Noćni mod kroz ceo interfejs, mogućnost uklapanja teme i boja sa bojom telefona tj. hardvera i druga sitna poboljšanja, koja na prvi pogled izgledaju “uortačeno“ s Android 9.0 Pie operativnim sistemom.

Samsung One UI demo!
Izvor: SamMobile

Očekujte prve naznake One UI-ja na Samsung telefonima tokom januara, u ograničenoj isporuci, da bi se pravi i pun potencijal One UI-ja video na Galaxy S10 telefonima, koji će biti predstavljeni već u februaru ili martu 2019. godine.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Samsung One UI demo 2
Izvor: SamMobile

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS