• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei se seli iz Beograda u Zagreb?

Autor mondo.rs

Hrvatska delegacija susrela se sa čelnicima Huawei kompanije, a hrvatski mediji redom pišu da ta kompanija planira i da preseli centar iz Beograda u Zagreb.

 Huawei se seli iz Beograda u Zagreb? Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Delegacija predvođena tamošnjim premijerom Andrejem Plenkovićem prilikom posete u Kini imala je sastanak i sa čelnicima kineskog tehnološkog giganta Huawei-a za Evropu.

Navodno, piše danas "Večernji list", ali i drugi regionalni mediji, doduše pod znakom pitanja, da je Huawei zainteresovan za partnerstvo u procesu digitalizacije hrvatskog društva i javne uprave. Tu informaciju je i sam Plenković preneo poslanicima na sednici, i istakao da se u Kini susreo i sa mnogim drugim predstavnicima državnih kompanija.

"Večernji list" nije dobio detalje razgovora sa Huawei kompanijom od Ministarstva uprave, ali nezvanično saznaje da su čelnici te kompanije na sastanku s Vladinom delegacijom navodno iskazali želju za preseljenjem svog centra iz Beograda u Zagreb, objavio je Tanjug.

Vladinoj delegaciji ponuđeno je, navodno, školovanje i dodatna edukacija hrvatskih IT stručnjaka u Kini. Plenković je za Huawei rekao kako se radi o kompaniji koja je po svojoj veličini i uticaju u ICT sektoru na nivou Mcrosoft-a.

Inače, Huawei je s druge strane, najavio dalje planove za Beograd, a jedan od njih je i nedavna najava iz te kompanije da u budućem industrijskom parku u Borči žele da grade svoj razvojni centar za ceo deo južne Evrope.

Huawei Srbija još uvek nije komentarisao ovu priču, a centrala kompanije za ovaj deo sveta je nedavno iz jednog dela Beograda preseljena u drugi, u kojem se nalaze i brojne druge IT i telekomunikacione kompanije u Beogradu.

Kompanija Huawei već radi na procesima digitalizacije društva i unapređenju IT i telekomunikacione infrastrukture Srbije, u koje je najavljeno ulaganje od više 150 miliona dolara. Takođe, studenti iz Srbije već nekoliko godina unazad imaju priliku da obave stručnu praksu u Huawei postrojenjima u Kini, koja se bave istraživanjem, razvojem i proizvodnjom različitih segmenata IT, mobilne i telekomunikacione industrije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS