• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung “otvorio“ S Pen i Bixby za unapređenja

Autor mondo.rs

Na Samsung konferenciji za programere predstavljeni su naredni koraci za Bixby, SmartThings i S Pen, koji su otvoreni za programere da ih unaprede.

Samsung Electronics predstavio je nove moćne alate za razvojne programe svojih platformi Bixby i SmartThings, kao i nove mogućnosti za telefone sa One UI (novi korisnički interfejs) i Infinity Flex ekranom. Kako bi učinio povezani život stvarnim, Samsung je olakšao programerima da brzo izrade, pokrenu i puste u rad, ali i nadograđuju nova rešenja, za milione uređaja već dostupnih širom sveta.

Bixbi će govoriti nove jezike i biće ličniji

Bixby je počeo kao inteligentan interfejs, praktičan način da ostvarite glasovnu interakciju sa svojim telefonom. Sad ga Samsung razvija u merljivu platformu za veštačku inteligenciju, koja podržava različite proizvode i usluge u životu korisnika. Na konferenciji SDC 2018, održanoj u San Francisku, Samsung je otkrio nove načine, koji programerima omogućuju da većem broju korisnika pruže iskustvo ličnog asistenta, koje je prirodnije, ličnije i korisnije.

Kako bi programerima bilo lakše da nadograđuju servise, koji koriste Bixby platformu, Samsung uvodi Bixby Developer Studio. Ovaj skup alata obezbeđuje intuitivan način da developeri i partneri uključe veštačku inteligenciju u veći broj usluga i uređaja. Programeri će lako moći da izrađuju Bixby kapsule - funkcije ili usluge, koji su kreirani posebno za Bixby, pa da ih nakon toga postave na Bixby Marketplace prodavnicu, gde će biti lako dostupni korisnicima.

Bixby platforma će omogućiti programerima da lako prilagode svoje kapsule kako za pametne telefone i televizore, tako i za kućne uređaje i druge proizvode širom Samsung ekosistema. Samsung posvećeno radi na tome da se Bixby platforma proširi na pet novih jezika u toku narednih meseci, uključujući britanski engleski, francuski, nemački, italijanski i španski. Kada će srpski jezik doći na red  - nije poznato, ali nije ni nemoguće da se naš jezik nađe na spisku podržanih u nekom budućem trenutku.

Obezbediti povezan način života za sve

Samsung-ova vizija povezanog života zasnovana je na otvorenom ekosistemu interneta stvari (IoT), koji obuhvata sve veći broj uređaja povezanih na jednu platformu. Dostupna na više od 200 tržišta širom sveta, platforma SmartThings obezbeđuje doživljaj povezanosti u jednoj aplikaciji, kojom IoT izlazi van pametnog doma, u automobil, kancelariju ili bilo gde.

Kako bi programerima učinio spajanje uređaja i usluga na platformi SmartThings bržim i jednostavnijim, u redizajniranom SmartThings Developer Workspace okruženju očekuje ih novi paket alata koji uključuju SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit i SmartThings Hub Connector. Programeri sad mogu da grade i pokreću aplikacije na platformi, kao i lako integrisati Zigbee i Z-Wave uređaje.

Uz to, unapređeni program izdavanja sertifikata o kompatibilnosti sa SmartThings platformom, Works With SmartThings (WWST) daje programerima direktan pristup stručnjacima i resursima za SmartThings platformu. WWST obezbeđuje da uređaji i servisi budu u potpunosti optimizovani za ovu platformu, kako bi potrošači mogli da je koriste na najbolji mogući način.

“Otvorena“ S Pen olovka za Note

Kompanije, programeri i razvojni studiji su dobili priliku da razvijaju dodatne programe i osmisle nove mogućnosti upotrebe S Pen olovke za Note 9 i buduće uređaje, koji će koristiti S Pen olovke, kroz “S Pen SDK for developers“.

Samsung će raditi zajedno sa svima, kako bi Note 9 i drugi uređaji mogli da iskoriste S Pen na još bolji način i tako povećaju upotrebljivost olovke, kojom već sad mogu da se kontrolišu muzički plejer, galerija, slajdovi i prezentacije i druge stvari.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS