• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht se ispromašivao, ali slavio

Autor mondo.ba

Nakon minimalnog trijumfa na "Đuzepe Meaci" protiv Intera u Ligi Evrope, fudbaleri Ajntrahta su identičnim rezultatom savladali i posljednjeplasirani Nirnberg (1:0) u 26. kolu Bundeslige. Filip Kostić asistent.

Tim iz Frankfurta je očekivano upisao četvrtu uzastopnu pobjedu u Bundesligi i ostao u trci za plasman u Ligu šampiona.

AJNTRAHT - NIRNBERG 1:0 (1:0)

"Fenjeraš" šampionata Njemačke, koji je na dobrom putu u "Cvajtu", na "Komercbank Areni" je upisao novi poraz, 17. ove sezone, ali je kad se saberu stopostotone šanse domaćina, mirne duše se može reći da je odlično prošao u Frankfurtu.

Izabranici Adija Hitera, koji je u startnih 11 uvrstio svu trojicu reprezentativaca Srbije Luku Jovića, Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića, apsolutno su dominirali u svim segmentima fudbalske igre, stvarali i promašivali prilike, pogađali prečke, ali danas lopta jednostavno nije htjela u gol!

Ipak, srpski dvojac je kreirao pobjedonosni pogodak u 31. minutu - Jović je sjajno uposlio na lijevoj strani Kostića, a on "iz prve" doveo Martina Hinteregera u mat poziciju u petercu  - 1:0.

Pet minuta kasnije, Kostić je pogodio prečku, da bi u nastavku akcije Gonkalo Pasijensija zatresao mrežu Nirnberga, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Posljednji poraz u takmičarskim utakmicama, Ajntraht je doživio krajem prošle godine od Bajerna (0:3) i od tada je nanizao četiri remija i pet pobjeda.

Portuglaski napadač je i u finiši imao priliku da udvostruči prednost domaćina, međutim, dobro je reagovao golman Kristijan Matenija.

Šanse su se nizale i u nastavku pred golom gostiju, a Pasijensiji se baš nije dalo da pogodi mrežu u nedjeljnom dvoboju jer je u 57. minutu uzdrmao prečku nakon koje je umjesto Portugalca u igru ušao Sebastijan Aler.

Francuz je u svom prvom kontaktu imao stopostotnu šansu, ali je njegov volej licem "odbranio" defanzivac gostiju Almeida Everton, da bi potom Kostić na asistenciju Alera bio za malo neprecizan iskosa sa lijeve strane.

U posljednjih 20 minuta u igru je ušao i Ante Rebić umjesto Jovića, ali ni promjena u napadu nije urodila novim pogotkom Ajntrahta, koji je ipak više nego zasluženo stigao do trijumfa i zaostaje samo jedan bod za četvrtim mjestom koje trenutno pripada Borusiji Menhengladbah.

Rebić je doduše u 89. minutu zatresao mrežu, ali i taj pogodak je opravdano poništen od strane sutkinje Bibijane Stajnhaus zbog ofsajda hrvatskog napadača.

Sve ove silne propuštene šanse Ajntrahta u 83. minutu su mogle čak i da budu kažnjene nakon udarca Hana Behrensa što je spriječio golman Kevin Trap, munjevitom reakcijom.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Verder 1:3 (0:2)
/Bejli 75 - Kruze 13, 90+5, Rašica 37/

Ajntraht - Nirnberg 1:0 (1:0)
/Hintereger 31/

Bajern Mihnen - Majnc (18.00)

Odigrano u subotu:

Augzburg - Hanover 3:1 (0:1)
/Kordova 65, Šmit 78, Han 86 - Vejdant 8/

Šalke - RB Lajpcig 0:1 (0:1)
/Verner 14/

Štutgart - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Zuber 66 - Kramarić 42/

Volfsburg - Fortuna 5:2 (1:1)
/Mehmedi 34, Veghorst 54, 59, 88, Knohe 57 - Ajhan 30, Raman 65/

Herta - Borusija Dortmund 2:3 (2:1)
/Kalu 4, 34 pen - Dilejni 14, Zagadu 46, Rojs 90+2/

Odigrano u petak:

Borusija Menhengladbah - Frajburg 1:1 (1:1)
/Plea 16 - Grifo 10/

TABELA: Borusija Dortmund 60, Bajern Minhen (-1) 57, RB Lajpcig 49, Borusija Menhengladbah 47, Ajntraht 46, Bajer Leverkuzen 42, Volfsburg 42, Verder 39, Hofenhajm 38, Herta 35, Frajburg 31, Fortuna 31, Majnc (-1) 30, Augzburg 25, Šalke 23, Štutgart 20, Hanover 14, Nirnberg 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC