Pa, sjajno - vraća nam se omiljena SEGA konzola!

Autor:

Nakon retro Nintendo i PlayStation konzola stiže nam i voljena SEGA!

0
A- A A+

Vraća se, zvanično je potvrđeno, SEGA Genesis konzola, zajedno sa najmanje 40 unapred instaliranih igara. Nova-stara konzola dolazi na tržište kasnije ove godine i koštaće oko 80 dolara, odnosno evra u našem regionu.

Datum okvirne isporuke za sve, koji je naruče unapred je 19. septembar, ali je on, kako su preneli neki IT mediji, podložan promenama. Kotaku sajt je najavio, da će u prodaji biti evropska, američka i japanska verzija i da će u odnosu na to biti instalirane i igre, odnosno sa konzolom će dolaziti favoriti svakog od tih regiona. Tako japanska verzija ima Castlevania Bloodlines, Comix Zone, Gunstar Heroes, Madou Monogatari Ichi, Powerball, Puyo Puyo 2, Rent-a-Hero, Shining Force, Sonic 2 i Space Harrier II.

Američka verzija dolazi sa naslovima Altered Beast, Castlevania: Bloodlines, Comix Zone, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, Ecco the Dolphin, Gunstar Heroes, Shining Force, Sonic The Hedgehog, Space Harrier II i ToeJam & Earl, dok će sve ostale igre biti objavljene tek kasnije.

SEGA Genesis će doći sa dva džojstika s legendarnim crvenim dugmadima (tri dugmeta A, B i C), sa novim hardverom i USB i drugim priključcima, o čemu će biti detalja kasnije.

Da li će podržavati kertridže - otkrićemo uskoro…

Izvor: SEGA Forever.

Ostale vijesti