Samsung vratio Huawei-ju: Bićemo prvi još 10 godina!

Autor:

Direktor Samsung Mobile ogranka Samsung kompanije odgovorio je na Huawei plan da zajedno sa HONOR-om postane broj jedan u mobilnoj industriji već do kraja vode godine.

Samsung vratio Huawei-ju: Bićemo prvi još 10 godina! Foto: MONDO portal / Samsung DJ Koh, Samsung Mobile CEO.

Da li je tržište mobilnih telefona na prekretnici? Huawei smatra da jeste i kineska kompanija, zajedno sa sestrinskim brendom HONOR, želi da do kraja godine bude najveći proizvođač telefona na svetu. Izjavio je to i Ričard Ju u kompanijskoom planu dostavljenom medijima.

Prvih sedam tačaka, ispunjenih pre roka, a zacrtanih 2012. godine su dobar zalog za blisku budućnost Huawei kompanije (i HONOR-a, takođe), ali po IDC podacima o isporuci telefona u 2018. godini između Samsung kompanije i Huawei kompanije je oko 90 miliona uređaja u korist korejskog proizvođača. Ipak, Huawei je u 2018. napredovao na tržištu za oko 35 odsto, dok je Samsung nazadovao za oko pet i to bez tržišta SAD-a za Huawei, što je veliki hendikep za kinesku kompaniju. Takođe, Samsung je najavio pad operativnog profita u Q1 periodu 2019. u odnosu na isti 2018. za oko 60 odsto. Ipak, DJ Koh podseća da ne bi trebalo da brinemo, jer Samsung zna šta radi.

CEO Samsung Mobile divizije je u intervjuu francuskom listu Le Figaro najavio dominaciju Samsung telefona i dalje, ali i otkrio da će zahvaljujući 5G mrežama i tehnologijama, savitljivim telefonima i veštačkoj inteligenciji Samsung ostati broj jedan u igri.

Kao globalnom lideru na smartfon tržištu oduvek nam je cilj bio da unapređujemo svoje uređaje i servise, kako bismo doneli svrsishodne inovacije našim korisnicima“, rekao je DJ Koh i nastavio odgvarajući na pitanje o mogućoj Huawei dominaciji na tržištu: “Samsung je već 10 godina lider na tržištu i ostaće to i u narednih 10 godina zahvaljujući nastavku inoviranja i poboljšavanju telefona, servisa i korisničkog okruženja“.

DJ Koh je još jednom naglasio da će telefoni sa savitljivim ekranom biti zamajac razvoja ne samo kompanije, nego i tržišta u budućem periodu i podsetio da Samsung smatra da je taj model idealan balans svega u telefonu što je korisniku potrebno, kako bi pomoću novih tehnologija uradio baš sve što je zamislio.

SamMobile portal je ranije objavio da će Galaxy Fold biti dostupan u SAD od 26. aprila i u 15 država Evrope. Nažalost, ako su izvori ovog sajta tačni - Srbija nije na listi, makar nećemo videti Fold u prvih nekoliko meseci.

Izvor: MONDO

Ostale vijesti