Banjaluka na Viberu!

Korisnici Vibera od maja će u ponudi imati stikere sa motivima Banjaluke. U Gradskoj upravi danas nagrađene najbolje ideje.

Banjaluka na Viberu! Foto: MONDO/ Dragana Božić

Grad Banjaluka odabrao je najbolja dizajnerska rješenja za Viber stikere.

"Pratimo moderne trendove, treba biti u trendu sa onim što se danas koristi, pogotovo mladi. Viber je aplikacija koju na mobilnim telefonima koriste milioni stanovnika širom svijeta, a uskoro će i Banjaluka imati Viber stikere koji su autentični, originalni, koji imaju duh grada”, kazao je Radojičić i dodao da ovdje nije bilo potrebno samo dizajnirati neki od postojećih simbola grada već stikere sa dušom, one koje nose poruku.

Viber stikeri, Banjaluka Foto: MONDO/ Dragana Božić

Najbolja rješenja osmislio je Srđan Zrnić, dok su drugoplasirane Aleksandra Marić i Isma Beširević, a trećenagrađena je Milijana Savanović. Najbolja rješenja nagrađena su sa 1.000, 500 i 300 KM, a izabrani su nakon javnog poziva koji je raspisala Gradska uprava.

Srđan Zrnić, grafički dizajner rekao je da je Banjaluka prepuna motiva koji se mogu iskoristiti u ove svrhe, a da je on koristio Vrbas, dajak, Kastel, Gospodsku ulicu i "Borac".

"Posebno mi je zadovojstvo raditi nešto što ima veze sa Banjalukom, ovo je interesantan projekat Gradske uprave i nadam se da će mnogo ljudi koristiti ove stikere, ne samo Banjalučani nego I turisti koji dođu u naš grad”, rekao je Zrnić.

Banjalučka Gradska uprava Viberu će dostaviti ukupno 20 stikera, a Radojičić je izjavio da očekuje da će u maju moći obavijestiti građane da su im dostupne besplatne naljepnice za aplikaciju Viber.

Ostale vijesti