IGRA PRESTOLA: Ovo NE SME da se desi!

Autor:

Kraj je tu, kao i naše strepnje da će HBO ovu priču završiti glupo, evo i kako.

0
A- A A+

Još samo par dana deli nas od kraja "Igre prestola", i završetka priče o Deneris, Džonu Snežnom, Lanisterima, Starkovima... Kritike na račun poslednje sezone su brojne i raznovrsne, a evo naših molbi za scenariste - ovo nikako ne želimo da vidimo u finalu!

Nemojte da napravite "Osvetnike"

Realno, jedna potpuno neuverljiva scena u kojoj Arja "zakucava" kao da je u NBA ligi, a ne na severu Vesterosa ispred Kralja noći, bila je više nego dovoljna. Nadamo se da scenaristi ne kriju još neko takvo iznenađenje u rukavu za potrebe finala. Hoćemo realan i uverljiv kraj, ne superheroje koji iznenada iskaču i rešavaju sve.

Nemojte nikoga da vratite iz mrtvih

Naročito ne Lanistere, jer bi to zaista bilo "Televisa presenta". Jao, zatrpale su ih ruševine jednog od najimpozantnijih zamkova u svih sedam kraljevstava, ali eto ih, živi su! "Igra prestola" nije zaslužila takav jeftini obrt.

Nemojte da ubacujete nekog novog

Jer, da se razumemo, imali ste 71 epizodu, od kojih je najkraća imala 50 minuta, svako ko je trebalo da se pojavi u ovoj priči, a da to ima nekog smisla, imao je "fore" do sada. Nećemo iznenađenja na brzaka u finalu.

I još - ako bi HBO sada ubacio, recimo, nekog od likova koji su živi (i važni) u knjigama, kao što je Egon Targarjen, polubrat Džona Snežnog, sin Regara Targarjena i Elije Martel, mi koji smo čitali knjige bismo "odlepili", a oni koji nisu čitali knjige, ništa im ne bi bilo jasno.

Nemojte da Džon kaže "OK, davite me već celu sezonu, 'ajde dobro, sešću na presto"

Jer bi to jednostavno bilo glupo, to je mogao odmah da uradi i onda bismo izbegli krvoproliće i propast desetina likova.

got5, igra prestola Foto: Screenshot/HBO

Ako se ispostavi da je Džon, svakako prilično "plitak" i ne prilično aktivan tokom čitave ove sezone, samo hteo da ga neko baš dugo ubeđuje, to je ozbiljan promašaj.

Nemojte Arju da pretvorite u gospu koja u bašti gaji... šta god da se gaji na jugoistočnoj obali Vesterosa

Da, ponudio joj je Džendri brak, ona je rekla "ja nisam gospa", odbila ga i otišla. Ali je onda došla na centimetar od Sersei Lanister, koja je na njenom spisku već godinama, okrenula se i otišla.

arja Foto: YouTube/IvarRagnarrson

OK, shvatila je da ne želi da bude kao Pseto, zadojena mržnjom i željom za osvetom čitavog života, ali ipak... Nije valjda prošla sve što je prošla, da bi se udala i otišla da zeva po balovima u Krajoluju? Nije valjda prošla celu obuku kod Ljudi bez lica (u knjigama, još dužu nego u seriji), da bi je "potrošila" na porodicu Frej i ser Merina Trenta?

Nemojte da Deneris, zbog ljubavi, shvati da je pogrešila

Od omiljene klinke sa tri zmaja, do simbola slobode, predvodnice vojske, do Lude kraljice, činjenica je da Deneris odavde može samo nizbrdo.

got5 Foto: Screenshot/HBO

Jedino logično rešenje njene priče je da je neko ubije, jer, istorija se ponavlja kod Targarjena. Ako bi nam scenaristi priredili neki obrt u kojem ona, pod mrkim pogledima svoje preostale svite, u naručju Džona Snežnog, shvata da je pogrešila, trepće okicama ka zgarištu koje se do juče zvalo Kraljeva luka i govori "ups, neću nikad više", to bi bilo bukvalno uvreda za gledaoce.

Nemojte da završite priču "...i onda su svi živeli srećno do kraja života"

Jer ovo je "Igra prestola", realna, krvava, srceparajuća i neponovljiva, i ne sme tako da se završi.

Šta vi zamerate ovoj sezoni, i šta se nadate da nam produkcija neće "prirediti"? Recite nam u komentarima!

Pročitajte i recenzije cele osme sezone popularne serije:

Prva epizoda - Ovo smo čekali!

Druga epizoda - Šta sve radimo zbog ljubavi

Treća epizoda - Bitka kakvu niste videli!

Četvrta epizoda - Šok za šokom!

Peta epizoda: UNIŠTENJE!

Tagovi:

Ostale vijesti