Pisali Dodiku: Pomozite i bijeljinskom ''Radniku''

Autor:

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić i predsjednik Skupštine FK "Radnik" mole predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da nakon što je obećao pomoć ''Borcu'', pomogne i ''Radniku''.

1
A- A A+
Fudbaleri Radnika iz Bijeljine Foto: Promo/FK Željezničar/Ines Lučić Fudbaleri Radnika iz Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predsjednik Skupštine bijeljinskog Fudbalskog kluba /FK/ "Radnik" Predrag Jović uputili su otvoreno pismo srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku sa molbom da razmotri mogućnost za pomoć ovom klubu koji će ove godine izaći na evropsku fudbalsku scenu.

"Fudbalski klub 'Radnik' iz Bijeljine ove godine po drugi put u svojoj istoriji izborio se za nastup na evropskoj fudbalskoj sceni i nastupaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je značajan uspjeh za sport u Bijeljina, ali i za cijelu Republiku Srpsku", navodi se u pismu.

Mićić i Jović navode da su za funkcionisanje kluba "Radnika" potrebna znatna sredstva, posebno za učešće u evropskim fudbalskim takmičenjima.

"Ove godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope 'Radnik' će biti domaćin na stadionu 'Borca' iz Banjaluke. Da bi na domaćem terenu mogli da igramo utakmice u nekom od narednih evropskih takmičenja, Bijeljina će ove godine finansirati postavljanje reflektora na gradski stadion, a u planu je i izgradnja istočne tribine i terena sa vještačkom travom", dodaje se u pismu.

Mićić i Jović pozvali su Dodika da u narednom periodu posjeti Bijeljinu da bi mu predstavili sportske kapacitete, planirana ulaganja u ovaj sektor, kao i potrebe bijeljinskog sporta.

FK "Radnik" osvojio je Kup Republike Srpske i plasirao se u Ligu Evrope, i to drugi put u 73 godine dugoj klupskoj istoriji.  "Radnik" je izlazak na evropsku scenu obezbijedio 2016. godine kada je osvojio Kup Republike Srpske i Kup BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u ponedjeljak je u Banjaluci najavio da će FK ''Borac" do kraja godine od republičkih institucija dobiti milion konvertibilnih maraka, a u drugom dijelu sezone dodatni milion.

Ostale vijesti