Milion dolara onome ko hakuje Apple iPhone!

Autor:

Kompanija Apple nudi milion dolara za hakovanje iPhone uređaja!

Milion dolara onome ko hakuje Apple iPhone! Foto: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Apple ponudila je rekordnih milion dolara nagrade stručnjacima za kompjutersku bezbjednost, koji pronađu način da hakuju iPhone, prenijela je agencija Tanjug.

Na godišnjoj konferenciji o računarskoj bezbjednosti u Las Vegasu iz kompanije u Kupertinu su pozvali stručnjake i "bijele hakere" (oni, koji hakuju iz dobrih namjera, bez ideje da propuste iskoriste, nego da ukažu na njih) iz cijelog svijeta da potraže sigurnosne "rupe" u pametnom telefonu.

Nagrada od milion dolara, međutim, biće uplaćena samo u slučaju uspješnog pokušaja da se iPhone hakuje s daljine, bez direktnog kontakta s telefonom. Kompanija je do sada nudila 200.000 dolara nagrade za ovakav poduhvat.

Apple iPhone hakovanje MILION dolara Foto: MONDO / Marko Čavić

Apple oduvijek insistira na bezbjednosti svog pametnog telefona, zbog čega je čak i prozivao Android na najprometnijim raskrsnicama širom svijeta. Na našim slikama iz Njujorka imate priliku da vidite najnoviju poruku kompanije u vezi sa privatnošću, ali i posljednje video reklame na tu temu.

Apple i ovog puta ne govori o privatnosti tek tako, nego to radi ciljano, pred premijeru svoje kreditne kartice Apple Card, koja će biti pretežno korišćena kroz Apple Pay sistem, koji mora da počiva na maksimalnoj bezbjednosti, jer bi u protivnom svi podaci korisnika, pa i bankovni bili kompromitovani. Apple stranica posvećena privatnosti govori baš i o tome.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

Izvor: Apple

Izvor: Apple

Ostale vijesti