• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitcoin vrednost uskoro 250.000 dolara za jedan novčić

Autor mondo.rs

Kriptovaluta trenutno je u škripcu i vrednost opet pada nedelju za nedeljom, ali bi u nekom trenutku vrednost mogla da skoči na neverovatnih četvrt miliona dolara, pa i više!

 Bitcoin vrednost uskoro 250.000 dolara za jedan novčić Izvor: Promo / Kaspersky Lab

Najpoznatija svetska digitalna valuta, Bitcoin, nastavila je i 15. avgusta da gubi na vrednosti, nakon što je prethodnog dana zabeležila najgori dnevni pad u mesecu. Na ranom jutrošnjem trgovanju, Bitcoin je oslabio za 5,5 odsto nakon što je dan ranije pao za čak 7,7 procenata, spustivši se ispod 10.000 dolara prvi put od 1. avgusta.

To je bio i najveći pad kriptovalute od 16. jula. Na kraju jučerašnjeg trgovanja, Bitcoin je zaključen u padu za 1,7 odsto na 9.859 dolara, prenosi agencija Rojters.

Trgovci kažu da je teško utvrditi uzrok takvih gubitaka. Dok jedni tvrde da je tehničko trgovanje (algoritamsko) uzrok prodaje Bitcoin-a, jer se valuta približila granici od 10.000 dolara, drugi smatraju da je razlog tome najnoviji pad akcija na globalnim tržištima kapitala prouzrokovan strahom od recesije.

Bitcoin je prošle nedelje ojačao nakon pada akcija na svetskim berzama, zbog čega su ga mnogi okarakterisali kao sigurno utočište, nalik zlatu ili japanskom jenu.

I druge kriptovalute, uključujući Etereum i Ripl, registrovale su danas pad.

Ipak, svetski Bitcoin milijarderi i analitičke kompanije vrlo su optimistični u pogledu Bitcoin vrednosti, za koju tvrde da će do prvog tromesečja 2023. godine vredeti najmanje 250.000 američkih dolara! Britanski Independent prenosi da će prednosti Bitcoin novčića, kao što su transparentnost i decentralizovanost dovesti do sve većeg broja onih, koji ga žele i veruju mu.

S povećanjem vrednosti vezu ima i činjenica da je Bitcoin ograničena valuta, koja će uskoro biti izrudarena u potpunosti. Svet je već zahvatila groznica rudarenja Bitcoin-a, a prava jagma tek sledi, jer je ostao tek mali od ukupnog broja neaktiviranih Bitcoin novčića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS