• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osmi BL ART festival od 29. do 31. avgusta

Autor mondo.ba

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista (Unsa) Geto predstavilo je program 8. BL ART Festivala, koji će se ove godine održati na dvije lokacije u Banjaluci - DKC Incelu i Art Klubu Prostor.

Četvrtak - 29/08/19

17:00h
„Čista krv“ - performans Smirne Kulenović
https://smi-smi.com/

20:00h
„Tranzicija u Bosni i Hercegovini“ - izložba Kristofera Andrića /// LOKACIJA: Art Klub Prostor

Kristofer Andrić je rođen u Mostaru 1993. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek Grafika. Zadnjih 7 godina se bavi socijalno angažiranom umjetnošću na temu vidljivosti i diskriminacije transrodnih osoba u BiH.

Petak - 30/08/19 /// LOKACIJA: DKC Incel

20:00h
„Život sa Idijotima“ - promocija knjige Nenada Marjanovića dr. Frica

Prva biografija pulskog punk benda KUD „Idijoti“ koja pokriva period od 1985. do 2000. godine. Fric u ovoj biografiji iznosi mnoštvo nepoznatih detalja o bendu, poput onoga da je stih „Neću da radim za dolare, neću da radim za lopovsku družinu…“, zapravo izmijenjen tako da su dolari „uletjeli“ umjesto države, dok su sami stihovi socijalni stav, gard radnika protiv loše sistematizacije u nedavno upokojenom pulskom Uljaniku.

Moderator: Dalibor Mrša

22:00h
Koncerti

ŽEN - Audio-vizuelni projekt ŽEN, osnovan 2010. godine, svoj je kreativni dom pronašao u AKC Medika. Njihov debi 'I onda je sve počelo' (2013) izdan je za queer feminističku etiketu Unrecords iz Beča (Austrija), te sljedeći album 'Jantar' (2015), izdan kao koprodukcija austrijskog Unrecords i francuskog Vox Project plasirali su ih među najprodornije i najsvježije bendove šire regije. U posljednjih nekoliko godina ŽEN su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village...) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle. Početkom 2017. godine udružile su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom Sunčani ljudi', koji je izašao u studenom 2017.

http://xzen.bandcamp.com/

Svemirko - Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osjećaja, vještine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, nameće se kao jedna od najinteresantnijih pojava suvremene pop glazbe Balkana. Koncerti su ipak Svemirkova aktualnost, a ova tagajoga skupina ostvariti će sve vaše niskotalasne i sintetizatorske snove.

Svemirko
https://jasamsvemirko.bandcamp.com

Minimalna donacija za ulaz na koncertni program: 8 KM/BAM

Subota - 31/08/19 /// LOKACIJA: DKC Incel

21:00h
„Taurunum boy“- film Jelene Maksimović

Momci iz Zemuna djeluju opasno. Provode vrijeme na napuštenim mjestima, prave žurke i voze motore. Snovi su im jednostavni, a ljubavi neuzvraćene. Jedno ljeto biće prekretnica u njihovom odrastanju. Naslov filma inspirisan je keltskim nazivom za Zemun (Taurunum), kao i navijačkom grupom iz Zemuna. Film ima nekoliko glavnih aktera: Stefana, Bojana, Igora, Lazara i Mateju, dok su dečaci i devojčice iz njihovog društva takođe bitni likovi u filmu.
Film Taurunum boy prikazan je na festivalima u Torinu, Prizrenu, na Kosovu i Metohiji, Cinema du Reel u Parizu, festivalu Pravo ljudski u Sarajavu i međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BelDocs.

Scenario i režija: Jelena Maksimović i Dušan Grubin
Produkcija: Jelena Angelovski
Direktor fotografije: Dušan Grubin
Montaža: Jelena Maksimović

Taurunum boy
https://www.facebook.com/taurunumboy2018/videos/221387395396467/

23:00h
Muzika

Bogdan - Bogdan je vlasnik Parabola Records etikete na kojoj izdaju kasete i digitalna izdanja. Takodjer je jedan od osnivaca Proper Techno organizacije koja od skoro ima svoj podkast. U ovoj godini je debitovao na vinilu sa svojom trakom "After Us" na svom vlastitom istoimenom labelu "After US".

Bogdan
Soundcloud: https://soundcloud.com/bogdandubras

Forest People - Forest People je alter ego mladog DJa i producenta iz BiH - Dragan Lakic, jedan od kljucnih osoba u zemlji kada je techno muzika u pitanju. U poslednjih nekoliko godina, izdao je muziku za etikete poput Planet Rhythm, Flash Recordings, Driving Forces, Tic Tac Toe, Credo i mnogi drugi. Nastupao je sirom Evrope i u skoro sve jednom vecem gradu. Sve vise i vise dobija podrsku od izvodjaca kao sto su Speedy J, Green Velvet, Laurent Garnier, Dave Clarke, Richie Hawtin, Alex Bau i drugi. Foreiist People predstavlja svoju viziju techno muzike, deep, mracna i prljava - onaka kakva treba da bude. Nastupao je i u klubovima kao sto su Tresor (Berlin), Kantine Am Berghain (Berlin), Mamma Club (Lisbon), Sisyphos (Berlin), Respublica (Bordeaux), Panama (Amsterdam), Le Pigallion (Paris), And Club (Johannesburg) i drugima.

Forest People
http://soundcloud.com/forest-people

Minimalna donacija za ulaz na muziku: 5 KM/BAM

Vizuelni identitet 8. BL ART Festivala potpisuje Mirza Kurbegović, student treće godine na Univerzitetu za poslovne studije, smjer Grafički dizajn.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop