• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha oduševio svijet, ali Bolonja nije Mihu

Autor mondo.rs

Sa golom više i igračem više od 13. minuta, Bolonja ni 14. put zaredom nije pobijedila Veronu kao gost.

Siniša Mihajlović iznenadio je sve kada se pojavio na "Bentegodiju" večeras, a najmanje fudbalere Bolonje, koji su imali kada da se upoznaju sa njegovim temperamentom.

Upravo oni iznenadili su sve, a najviše Mihu, kada sa igračem više i golom više od 13. minuta nisu uspjeli da zabilježe pobjedu na startu nove sezone vođeni nepokolebljivim borcem.


U pravoj "kalčo" utakmici presudili su golovi iz prekida. Gosti su poveli sa penala, povratnici u Seriju A izjednačili iz slobodnjaka i potom odbranili bod, iako su od 13. minuta igrali sa igračem manje:

Verona - Bolonja 1:1 (1:1).

Antonio Đija, 31-godišnji arbitar koji je debitovao večeras u elitnom rangu italijanskog fudbala, morao je već poslije 12 minuta igre da donese tešku odluku, poslije neopreznosti Pavela Davidovica i faula koji je Poljak napravio u svom šesnaestercu nad vještim Paolom Orsolinijem.

Đija se na kraju, s obzirom na to da je Davidovic kao posljednji igrač odbrane izgubio loptu i skrivio jedanaesterac, odlučio za dupliranje kazne, pokazao jednom od trojice štopera u timu Gorana Jurića crveni karton i potom na bijelu tačku, a odatle Nikola Sansone nije dao šansu Marku Silvestriju da zabilježi odbranu na premijeri pred domaćim navijačima.

Oni su od 13. minuta gledali desetoricu igrača u plavom kako se uglavnom brane od nedovoljno konkretnih napada gostiju iz Bolonje, a poradovali su se u 36. minutu kada je jedan od Jurićevih "Đenovljana", Migel Veloso, postigao perfektan gol lijevom iz slobodnog udarca za izjednačenje.

I Lukašu Skorupskom je bilo jasno da nema šta tu da traži, ali se ipak bacio.

Verona: Silvestri - Rahmani, Kumbulja, Davidovič - Faraoni, Henderson, Veloso, Lazović - Zakanji (od 16. Boketi), Tutino (od 87. Ginter), Vere (od 49. Amrabat).

Bolonja: Skorupski - Tomijasu, Danilo, Densvil, Dajks - Poli, Majkl (od 77. Džemaili), Sorijano - Orsolini, Palasio (od 70. Destro), Sansone (od 54. Santander).

Mihajlović i njegov prijatelj, saigrač i saradnik Miroslav Tanjga zatražili su ofanzivniju igru u nastavku, napravili tri izmjene u tom smeru, na kraju je umjesto potrošenog Rodriga Palasija zaigrao i Matija Destro, ali Bolonja protiv brojčano inferiornog rivala gotovo da nije stvorila šansu vrijednu pomena u drugih 45 minuta, pa su obje strane morale da se zadovolje bodom.

Zadovoljniji naravno bili su povratnici u Seriju A, poslije dve sezone provedene u drugoj ligi, za koje je ove večeri debitovao još jedan Jurićev "Đenovljanin", Darko Lazović.

Lazović je prve zvanične minute za reprezentaciju Srbije odigrao upravo kod Mihajlovića, u septembru 2012. Bilo je lijepo vidjeti njihovo rukovanje po završetku ovog pravog "kalčo" sudara, poslije kog je Bolonja i 14. godinu ostala bez pobjede nad Veronom u "Gradu ljubavi".

Seriju A i ove sezone prenosiće TV Arenasport. Upoznajte vaše domaćine tokom prenosa najboljeg italijanskog fudbala.

Kviz o italijanskoj ligi komentatori TV Arena sport
Izvor: MONDO

Rezultati:

nedjelja

Udineze – Milan 1:0 (0:0)
/Bekao 72/

Roma – Đenova 3:3 (2:2)
/Under 6, Džeko 30, Kolarov 49 – Pinamonti 16, Krišito 43, Kuame 70/

Kaljari – Breša 0:1 (0:0)
/Donaruma 53/

Sampdorija – Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 37, Korea 56, Imobile 62/

SPAL – Atalanta 2:3 (2:1)
/Di Frančesko 7, Petanja 27 – Gosens 34, Muriel 71, 76/

Torino – Sasuolo 2:1 (1:0)
/Zaza 14, 55 – Kaputo 69/

Verona – Bolonja 1:1 (1:1)
/Veloso 38 - Sansone pen 13/

subota

Parma - Juventus 0:1 (0:1)
/Kjelini 21/

Fiorentina - Napoli 3:4 (1:2)
/Pulgar 9, Milenković 52, Boateng 65 - Mertens 38, Insinje pen 43, 67, Kaljehon 56/

ponedeljak

Inter - Leće (20.45, Arenasport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC