• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH nije uvela sankcije Rusiji, za konfuziju krivi Bošnjaci

Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da konfuzija koju su proizveli Bošnjaci tvrdnjama da je BiH uvela sankcije Rusiji govori da je BiH raspadnuta zemlja bez ikakvog značaja, koja samo služi za razna raskusurivanja.

 Dodik: BiH nije uvela sankcije Rusiji Izvor: Mondo - Slaven Petković

Dodik je ponovio da BiH formalno-pravno nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, jer iza takve odluke nije stao nijedan organ, koji je sa formalno-pravne strane nadležan za to pitanje, a to su Predsjedništvo BiH i Savjet ministara.

On je podsjetio da se takva odluka ne primjenjuje u zemljama gdje BiH u diplomatiji predstavljaju srpski kadrovi, za razliku od država u kojima su ambasadori i konzuli bošnjački kadrovi, koji su mimo odluka BiH davali svoje saglasnosti na multilateralnom nivou na uvođenje sankcija.

"To je deklarativna pojava koja se dešavala, jer BiH ima ministra spoljnih poslova /Biseru Turković/ koja je sljedbenik političkog islama i djeluje u skladu sa tim interesima, umjesto da se vodi interesima BiH", rekao je Dodik za televiziju "Kurir" .

On je podsjetio i da je dokaz da sankcije Rusiji nisu uvedene činjenica da Ruska Federacija nije stavila BiH na listu neprijateljskih zemalja.

"Iz nekog našeg odnosa koji mi /Republika Srpska/ imamo s njima, Rusija to nije učinila, što je omogućilo da i oni /Bošnjaci/ koriste gas po nižim cijenama. To je ta podmuklost muslimana, koji bi na taj način sve benefite uzeli, i to sve što mogu, a istovremeno bi držali lekcije čitavom svijetu", rekao je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE