• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anto Nobilo bi mogao da se pridruži timu odbrane Dodika

Autor Dragana Božić

Hrvatski advokat Anto Nobilo potvrdio je danas da je u kontaktu sa advokatima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji su ga pozvali da bude dio tima odbrane na suđenje koje uskoro počinje u Sudu BiH.

 anto.jpg Izvor: Screenshot

"Imao sam kontakte, to je tačno, ali više o tome ne bih dok to do kraja sve ne definišemo. Ali, imao sam kontakt i vidjećemo šta će biti", kazao je Nobilo za Avaz.

Očekuje da će sve biti razjašnjeno u narednim danima i objasnio da on u BiH ne može da bude advokat, već samo savjetnik tima odbrane predsjednika Republike Srpske.

Suđenje Dodiku u Sarajevu zakazano je za 22. novembar, a optužnica Tužilaštva BiH tereti ga za nesprovođenje odluka visokog predstavnika međunarodne zajednice Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Optužnica je podnesena protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske, koji je sporne zakone objavio.

Inače, glavni Dodikov advokat je Goran Bubić, koji ga je zastupao na ročištu na kojem su se Lukić i on izjašnjavali o krivici.

Dodik i Lukić su tada rekli da ne razumiju optužnicu, pa je sudija po službenoj dužnosti to protumačila da se ne osjećaju krivim.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Naseg precednika je izabrao Srpski narod i jedino Srpski narod ima pravo da mu sudi i da ga smijeni ako mi to koji smo ga izabrali smatramo da tako treba i niko drugi. A ko misli da moze da udara na nase institucije taj se dobro za-**ao.

MONDO REPORTAŽE