• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 1. oktobra kraće radno vrijeme kafića

Zimsko radno vrijeme koje za ugostiteljske objekte na području Banjaluke znači i sat vremena kraći radni dan stupiće na snagu 1. oktobra.

 Od 1. oktobra kraće radno vrijeme kafića Izvor: MONDO

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio pomoćnik načelnika Odjeljenja komunalne policije u Administrativnoj službi grada Neđeljko Radulović.

"Još predstojećeg vikenda noćni klubovi i barovi će raditi od 19 do četiri sata poslije ponoći, nakon toga sat kraće to jeste do tri, radnim danima do dva časa. Vrata ugostiteljskih objekata smještenih u stambenim zgradama za goste će biti zatvorena već u 22 časa. Ostali kafići i restorani, moći će da rade do 23 časa radnim danima, a vikendom do ponoći", objasnio je Radulović.

On je naglasio da su svi vlasnici ugostiteljskih objekata dužni da se pridržavaju radnog vremena, uz obavezu poštovanja javnog reda i mira, kao i obavezu da se čujnost emitovane ili izvođene muzike svede samo na unutrašnjost objekta.

"Za nepoštovanje radnog vremena od početka godine izdali smo 12 prekršajnih naloga. Kazne su od 500 do 1.000 KM za fizičko lice, to jeste za vlasnika, a za pravno lice, od 1.000 do 7.000 KM, s tim da se kažnjava i direktor sa kaznom od 300 do 1.800 KM", istakao je Radulović.

Kako on navodi Zakonom je predviđeno da komunalni policajac može samo odrediti najnižu kaznu, a dalje kazne određuje sud.

"Vlasnici mogu, tri dana ranije, podnijeti zahtjev Odjeljenju za privredu za produženje radnog vremena ukoliko priređuju proslave ili promocije. Takve zahtjeve ne mogu podnijeti lokali u stambenim zgradama", dodao je Radulović.

Mlađe populacije u Banjaluci nisu oduševljeni zbog ograničenog skraćenog radnog vremena.

"Prije nekoliko godina je bio mnogo kvalitetniji provod za mlade, jer nije bilo ograničeno radno vrijeme. Sada i kada je noćni klub krcat u tri časa poslije ponoći svjetla se pale i gase se muzikom, jer u suprotnom vlasnici plaćaju velike kazne", rekao je Banjalučanin Milan Stanivuk.

Oni stariji imaju drugačije mišljenje.

"Zbog glasne muzike noću se ne može spavati. Druga stvar kakva je to danas omladina koja izlazi u ponoć i lumpuje cijelu noć. Pitam se za koje poslove su oni ujutro a ubijeđena sam da nisu sposobni ni za učenje, ni za bilo kakav posao. O tučama, ljudima sumnjivog morala, narkomanima i ostalom ne treba trošiti riječi i zato sam za kraće radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Treba voditi računa i o konobarima koji praktično od dva ili tri sata poslije podne rade drugu smjenu do ranih jutarnjih časova", kaže stanovnica centra Bosiljka Rajković.

"Ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta 'zlatna kašika' i u zimskom i u ljetnom periodu mogu da rade sat duže od ostalih, to jeste radnim danima do jedan, a vikendom do dva sata poslije ponoći", rekao je Radulović.

Objekti koji imaju ovu privilegiju su: "Mala stanica", "Mala stanica 2", "Master", "Provansa", "Stara ada", "Harizma", picerija "Intermeco" i "Marčelo".

Zimsko radno vrijeme koje za ugostiteljske objekte u Banjaluci trajaće do 31. marta iduće godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE