• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osobe sa Daunovim sindromom diskriminisane

Autor SRNA

Osobe sa Daunovim sindromom i njihove porodice svakodnevno su diskriminisani i pred njih se od samog rođenja stavljaju barijere, izjavila je koordinator na projektima Udruženja "Život sa Daunovim sindromom" FBiH Maida Agić.

Agićeva je istakla da osobe sa Daunovim sindromom zaslužuju da uživaju u punim i jednakim pravima, kao i ostali građani.

Ona je, povodom Svjetskog dana lica sa Daunovim sindromom, napomenula da u svijetu na 600 rođenih bude jedno dijete sa Daunovim sindromom.

"Djeca sa Daunovim sindromom mogu izrasti u veoma uspješne pojedince u društvu, zbog čega odmah po rođenju moraju biti uključena u sve tretmane, dok porodica mora dobiti određenu podršku, i znanja i informacije kako i šta treba raditi", rekla je Agićeva.

Prema njenim riječima, u našem društvu taj momenat rane intervencije izostaje, jer je za razvoj svakog djeteta ključan period od prvih sedam godina života.

Agićeva je rekla da je Udruženje "Život sa Daunovim sindromom" FBiH danas u Siti centru u Sarajevu organizovalo interaktivne radionice za djecu i mlade pod sloganom "Moje mogućnosti, moj izbor", s ciljem da se razmišlja koje su to mogućnosti ove djece, koje barijere i prepreke im stoje na putu, kako ih prevazići i čija im je sve podrška potrebna na tom putu.

Ona je dodala da se slične manifestacije održavaju i u Banjaluci i Mostaru.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE