Spolja krckava čokolada, unutra kremasti fil: Neodoljiva poslastica spremna očas posla | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Spolja krckava čokolada, unutra kremasti fil: Neodoljiva poslastica spremna očas posla

Autor Nataša Petrović
Autor Nataša Petrović

Jednostavno se sprema i idealna je za svaku priliku!

Izvor: Youtube/Screenshot/Schnelle Rezepte

Idealan desert za sve one koji vole čokoladno-kremaste ukuse - a ko ne voli?!

Sastojci:

160 grama mliječne čokolade 

30 mililitara ulja

400 grama krem sira

40 grama putera (sobne temperature)

50 grama šećera u prahu

Kesica vanilin šećera

Priprema:

Čokoladu istopite, a zatim pripremite silikonski kalup za mafine. Četkicu umačite u čokoladu i njome premažite svaku korpicu u kalupu, kako biste napravili dno i ivice od čokolade. Stavite kalup u zamrzivač da se čokolada stegne.

U međuvremenu napravite fil, tako što ćete u posudi srednje veličine umutiti krem sir sa puterom, šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Kada smjesa postane potpuno glatka i sastojci se sjedine, kašikom je sipajte u korpice kalupa, poravnjajte kašikom odozgo, a zatim preko nalijte čokoladu.

Ostavite u frižideru sat-dva da se gornji sloj čokolade stegne, a zatim pažljivo izvadite iz kalupa i uživajte u slatkim zalogajima.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop