• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li jaja treba da se kuvaju poklopljena?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Mnoge domaćice često prave ovu grešku i zato jaja pucaju, a saznajte da li treba da poklopite šerpu u kojoj ih kuvate.

 da li treba jaja kuvati poklopljena Izvor: Shutterstock

Približava se Veliki petak, a običaj je da se na taj dan farbaju jaja. Svaka domaćica ima plan kako želi da joj izgleda korpa sa jajima, ali i uskršnja trpeza. Kada se farbaju jaja onda treba da budu cijela i ne smije da ima pukotina, jer će tako ljepše izgledati i boja će se bolje primiti. Kuvanje jaja možda djeluje kao jednostavan posao, ali često se dešava da ona puknu. Već smo vam rekli kako možete da koristite šibicu ili čačaklicu kako biste skuvali cela jaja, a sada vam predlažemo još jedan sjajan trik.

Кako kuvati jaja?

Da bi se spriječilo pucanje jaja tokom kuvanja, prije nego što ih ubacite u šerpu, onda treba da budu sobne temeprature. Nikada ne stavljajte hladna jaja iz frižidera u ključalu vodu. Kada stavite jaja u šerpu, prelijte ih vodom, tako da ona prekrije jaja, pa ih lagano kuvajte. Nemojte da stavljate poklopac, jer tako siguno neće pući tokom kuvanja.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop