Nedavno nam je prijatelj iz Sarajeva došao u posjetu, i zanimalo ga je kakvi su to banjalučki ćevapi o kojima je već ranije slušao.
Prvi komentar bio je: "Zar ovo nije pljeskavica? Samo ste spojili obične ćevape i napravili veliku pljeskavicu?" Dok ovo pričamo, naša urednica Vesna dodaje da su to "pljeskavapi".
Ova duhovita opaska upravo dobro objašnjava zbog čega su banjalučki ćevapi drugačiji od ostalih. Naravno, ne samo po izgledu, već i po ukusu.
Gost Mondo kuhinje je ugostitelj Dragan Crnčević iz roštiljnice Banjalučanka koja se nalazi preko puta parka Mladen Stojanović u Banjaluci.
Mondo ekipa koja je učestvovala u snimanju ovog videa je saglasna da Dragan (a Banjaluka ima i druge vrsne ćevapterije) pravi jedne od najboljih banjalučkih ćevapa koje smo do sada imali priliku da probamo u našem gradu.
Pogledajte kako ih je pripremao u našoj Mondo kuhinji:
Sastojci potrebni za porciju banjalučkog ćevapa:
Juneća plećka
Masnoća
So
Biber
Bijeli luk u granulama
Drugi začini
Lepinja
Prostor za snimanje ovog recepta obezbijedio nam je Rema Trade.