Jednostavno i brzo se prave, odlični su za uz kafu, ali i za goste.
Ovi kolačići dopašće se čak i najizbirljivijim sladokuscima.
Sastojci:
pola margarina
šolja šećera (malo veća šolja za kafu)
jedan vanilin šećer
2 jaja
pola šolje ulja
500 grama brašna
jedan prašak za pecivo
pola limuna (sok i kora)
100 grama kokosovog brašna
Priprema:
Pre nego što započnete pripremu, margarin držite oko sat vremena na sobnoj temperaturi, da bi se bolje sjedinio sa ostalim sastojcima.
U posudu stavite margarin, umutite ga, pa dodajte ostale sastojke - šećer, vanilin šećer, jaja, ulje, brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno. Iscedite polovinu limuna i dodajte sok u smesu, a zatim narendajte koru te iskorišćene polovine limuna.
Dobro mešajte dok se smesa ne sjedini, a zatim razvucite testo i vadite kolačiće modlama. Pecite ih na temperaturi od 220 stepeni oko 15 minuta ili dok ne porumene.
Kokosovo brašno daje sjajan ukus ovim kolačima, a koji je vaš "tajni sastojak"?