Spremite špagete bolonjeze sa ćuretinom i uživajte u ukusnom i zdravom obroku.
Isprobajte ovaj recept za pastu bolonjeze sa ćurećim mesom.
Sastojci:
Pakovanje špageta
Jedna kašika maslinovog ulja
Jedna veća glavica luka, sitno iseckana
Jedna veća šargarepa, očišćena i sitno iseckana
Stablo celera, sitno iseckano
Tri čena belog luka, sitno iseckana
Pola kilograma mlevenog ćurećeg belog mesa
So
Biber
Oko 800 grama paradajza u konzervi
Čaša suvog belog vina
Četvrtina šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog
Dve kašičice origana
Rendani parmezan, za serviranje
Priprema:
U dubljoj šerpi skuvajte testeninu u slanoj vodi, prema uputstvima sa kutije. Procedite i vratite u šerpu.
U međuvremenu, spremite sos. U plićoj šerpi zagrejte ulje, dodajte luk crni i beli, šargarepu, celer i dinstajte dok luk ne počne da poprima zlatnožutu boju. Onda dodajte mleveno ćureće meso i dinstajte dok ne bude spremno.
Dodajte soli i bibera po ukusu, a zatim dodajte paradajz iz konzerve, belo vino, peršun i origano.
Kuvajte dok se ne zgusne, desetak ili petnaest minuta.
Sipajte u šerpu u kojoj je testenina i dobro promešajte. Pospite rendanim parmezanom, i služite toplo.