Ponestalo vam je ideja za ručak? Evo odličnog recepta!
Uživajte u ukusnom ručku - musaka sa piletinom, brokolijem, sirom i kinoom.
Sastojci:
Šolja kinoe (oprati i iscediti)
Ulje za prženje
Šolja i ¼ vode
300 grama brokolija
300 grama pilećeg belog mesa
Pola kašičice soli
Pola kašičice bibera
Glavica crnog luka
Pet-šest čenova belog luka
Pola šolje mleka
Dve i po kašike brašna
Oko 60 grama parmezana
Pola šolje majoneza
Šolja i po pilećeg bujona
110 grama čedar sira
Priprema:
Stavite tiganj na vatru pa dodajte kašiku i po ulja. Zatim dodajte kinou i propržite oko dva minuta, mešajući. Dodajte šolju i ¼ vode, ostavite da provri. Zatim pokrijte, smanjite jačinu vatre i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Sklonite sa vatre, pa ostavite da odstoji oko pet minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U međuvremenu skuvajte brokoli. Piletinu iseckajte na sitne komadiće i kratko propržite u tiganju, dodajući 1/8 kašičice soli i isto toliko bibera. Izvadite je iz tiganja, u njega sipajte malo ulja, pa propržite beli i crni luk. U odvojenoj posudi pomešajte mleko i brašno da se sjedine, a zatim to sipajte u tiganj, dodajte i pileći bujon, pa mešajte. Pospite malo soli i bibera, ostavite da sve to provri, ali često mešajte. Krčkajte još oko dva minuta da smesa postane malo gušća.
Sklonite tiganj sa vatre i ostavite da se sve malo prohladi. Zatim dodajte parmezan i mešajte da se sir istopi, onda dodajte kinou, brokoli, piletinu i majonez. Nalijte celu smesu u pleh, odozgo narendajte čedar i pecite oko 15 minuta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!