• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zavod za udžbenike objavio: Evo koja knjiga je bila najtraženija u Srpskoj

Autor Dragana Božić

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva objavio je koja knjiga je bila najtraženija ove godine.

 Najtraženija knjiga Zavoda za udžbenike Izvor: Getty Images, jovan_epn/iStockphoto

Knjiga "Bez naslova", autora Svjetlane i Andree Vasiljević, odnosno izbor pjesama ovih djevojaka, koji je posthumno sastavila njihova majka Radmila, bila je najtraženija u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u ovoj godini.

Ova knjiga imala je dva izdanja.

"Publika i naši sugrađani prepoznali su značaj objavljivanja ovog djela i našu namjeru da sačuvamo uspomenu na ove dvije djevojčice", saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Svjetlana i Andrea Vasiljević poginule su 18. septembra 2005. godine u saobraćajnoj nesreći na putu prema Palama.

Javno preduzeće "Zavod za udžbenike i nastavna sredstva" Istočno Novo Sarajevo tradicionalno u posljednjim danima decembra objavljuje spisak najprodavanijih djela iz svoje produkcije i iz produkcije drugih izdavača.

U samom vrhu najtraženijih i najprodavanijih djela u izdanju Zavoda su i ove godine Andrićeva "Na Drini ćuprija" i Njegošev "Gorski vijenac".

Najprodavanije knjige u Zavodovim knjižarama u izdanju drugih izdavača su Andrićevi "Romani", Ćosićevi "Koreni" i "Misterija Ginkove ulice" Uroša Petrovića.

U oblasti dječije književnosti u izdanju Zavoda najprodavanija knjiga je "Ukrala me Šumbaba" Aleksandre Čvorović, zatim slijede "Pjesmice i uspavanke" i "Kako sam zavolela svoje ime".

Najprodavanija knjiga iz oblasti stručne literature je "Praktični jezički savjetnik" Milorada Telebaka. Iako je riječ o našem starom izdanju, ova knjiga i te kako je popularna i danas, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o lektirama za osnovnu školu najviše su prodavane "Bajke" braće Grim i "Družina pokvarene slavine" Radisava Milića, a za srednju školu "Lajanje na zvezde" Milovana Vitezovića i "Blago cara Radovana" Jovana Dučića.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop