• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstave iz 14 zemalja: Počeo Međunarodni festival pozorišta za djecu

Autor Dragana Božić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić otvorila je večeras u Dječijem pozorištu Srpske u Banjaluci Međunarodni festival pozorišta za djecu u okviru kojeg će do 19. oktobra biti odigrane predstave iz 14 zemalja.

 Počeo Međunarodni festival pozorišta za djecu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U okviru svečanog otvaranja festivala izvedena je predstava "Beskrajna priča" beogradskog Malog pozorišta "Duško Radović".

Stojičićeva je istakla da festival okuplja pozorišta za djecu iz više evropskih zemalja, ali i šire, što govori o tome koliko je Dječije pozorište Republike Srpske posvećeno animiranju djece kroz umjetnost i kulturu.

"Vjerujem da će djeca u narednoj sedmici uživati u pozorišnim predstavama koje dolaze iz različitih zemalja i da će shvatiti poruku koju im šalje svaka od predstava", rekla je Stojičićeva novinarima prije otvaranja festivala.

Ona je navela da je resorno ministarstvo podržalo ovu aktivnost koja je već postala tradicionalna.

Stojičićeva je naglasio da je Dječije pozorište Republike Srpske jedino te vrste u Srpskoj i da je ponosna na ono što ova ustanova radi za djecu.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković rekla je da je novina u ovogodišnjem repertoaru to što će se vidjeti i rad dječijih pozorišta iz Rumunije i Meksika, koja će zaintrigirati pažnju javnosti.

"Radujemo se što su sa nama nakon nekoliko godina ponovo gosti iz Mađarske, iz Teatra `Bobita` koji je evropskog i svjetskog formata. Bitno mi je da potvrdim da su nam stigli svi gosti i oni iz Španije, Meksika, Rusije", navela je Marinkovićeva.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske jedan je od pokrovitelja 23. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop