• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gosti sa svih strana: Predstava "Koralina" otvorila festival u Dječijem pozorištu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predstavom "Koralina" Pozorišta mladih iz Novog Sada večeras je otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji se održava u Dječijem pozorištu RS.

 Otvoren festival u Dječijem pozorištu Izvor: Ana Bencun/Srna

Naslovnu ulogu u predstavi igra Kristina Savkov, a cjelokupnu ekipu predstave koja istražuje strahove iz djetinjstva, čine: Neda Danilović, Slavica Vučetić, Jelica Gligorin, Saša Latinović, Slobodan Ninković, Aleksa Ilić, Darko Radojević i Aleksandra Lazin. Muziku uživo izvode: Aleksa Ilić, Darko Radojević i Aleksandra Lazin, dok je hor kompletna glumačka ekipa.

Tekst je dramatizovao sam reditelj, a scenografkinja predstave, autorka dizajna lutaka i kostimografkinja je Olga Žebinska. Za kreaciju i tehnologiju lutaka bili su zaduženi Vjačeslav Zubkov i Marek Šterbak. Muziku je komponovao Lazar Novkov, dok je dizajn svjetla osmislio Ratko Jerković. 

Izvor: Ana Bencun/Srna

Direktorka Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković izrazila je zadovoljstvo što će ova ustanova kultura biti domaćin za glumce iz 14 predstava iz devet zemalja.

"Veliko mi je zadovoljstvo jer smo na ovaj način omogućili našoj djeci da vide što više drugačijih rukopisa, koji dolaze iz različitih kultura. Time smo njihova bića obogatili i značajno doprinijeli njihovom razvoju", rekla je Marinkovićeva.

Izvor: Ana Bencun/Srna

Ministarka prosvjete i kulture Republike SrpskeŽeljka Stojičić je istakla da je značaj ove manifestacije što doprinosi razvoju pozorišne umjetnosti i pozorišne publike, a Srpsku predstavlja kao dobrog domaćina.

"Ministarstvo će uvijek podržavati ovakve, umjetnički vrijedne projekte, kao i projekte koji doprinose međunarodnoj kulturnoj saradnji, kako bi se gostima iz inostranstva predstavili onakvim kakvim mi, zaista, jesmo - dobri domaćini i ljudi punog srca", navela je Stojičićeva.

Izvor: Ana Bencun/Srna

Stojičićeva je istakla da se iz programa Festivala može zaključiti da gosti dolaze sa svih strana, te da učestvuju najbolja dječija pozorišta iz regiona i Evrope.

"Želim da pozdravim naše drage goste i učesnike Festivala, pozorišta iz FBiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Bugarske, Slovačke, Turske i Španije, koja će se u danima Festivala predstaviti našoj djeci - najozbiljnijoj festivalskoj publici", rekla je Stojičićeva.

Festival traje do subote, 14. oktobra, a posljednje večeri će biti izvedena predstava "Crvenkapica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koje je organizator Festivala. 

Pogledajte program:

Izvor: Dječije pozorište RS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop