• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon 15 uzastopnih izdanja: Ova godina bez INmusic festivala

Autor Nikolina Damjanić

Organizatori INmusic festivala izdali su zvanično saopštenje da se ovogodišnji festival neće održati, a kao razlog navedeni su, između ostalog, trenutna situacija i cijena ulaznica kojom se ne može pokriti organizacija događaja.

 Odođen INmusic festival 2023 Izvor: INmusic festival/Facebook

Ipak, nakon prethodnih 15 izdanja, organizatori su ostavili mogućnost za održavanje festivala u 2024. godini i zahvalili  publici na razumijevanju.

Cijelo saopštenje pročitajte u nastavku.

„Dragi naši,

Hvala vam na strpljenju i riječima podrške proteklih mjeseci i ispričavamo se što nismo mogli ranije odgovoriti na vaše brojne upite o budućnosti festivala. Uložili smo velike napore kako bi se INmusic festival održao i ove godine, no nažalost moramo vas obavijestiti da se INmusic festival u 2023. godini neće moći održati.

Kao i proteklih 17 godina, nastavili smo ulagati svu svoju snagu i resurse u realizaciju festivala na prepoznatljivoj razini međunarodne programske i produkcijske kvalitete koju vi kao publika očekujete i zaslužujete. Posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i općenite nesigurnosti koju mnogi od nas osjećaju, rezultirali su uslovima koji onemogućuju realizaciju nezavisnog festivala poput INmusic festivala.

U postojećim uslovima nije moguće i ove godine pružiti vam najbolji mogući međunarodni glazbeni program uz cijenu ulaznice prilagođenu kupovnoj moći naše sredine. Ne želeći se odreći niti jednog od ta dva osnovna principa INmusic festivala, koji ste preko 15 godina svojim sudjelovanjem omogućavali, podržavali i usmjerili njegov razvoj i napredak, zaključili smo da ćemo dosadašnje napore usmjeriti u stvaranje preduvjeta za stabilnim nastavkom održavanja INmusic festivala u budućnosti.

Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. godine i da ćemo u narednim mjesecima moći najaviti i datume njegovog održavanja. Hvala vam na 15 divnih izdanja koje ste oplemenili svojom prisutnošću i ljubavi prema muzici u čiju snagu i ljepotu lično vjerujemo. Hvala vam i unaprijed na razumijevanju i strpljenju dok pokušavamo prevladati postojeće prepreke i osigurati povratak vašeg i našeg INmusic festivala.“

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop