• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riješite se smarača koji vas taguju: Nova Twitter opcija će vam olakšati život 

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Twitter ne posjeduje opciju koja onemogućava bilo koga da vas taguje u konverzacijama i tako vas zatrpa ponekad nepotrebnim obavještenjima, ali će to ubrzo da se promijeni.

 Nova verzija Twitter aplikacije Izvor: Shutterstock / Sergio Rojo

Neki korisnici su primijetili novu opciju koja vam omogućava da se uklonite iz neke konverzacije i, što je bitnije, da prestanete da dobijate obavještenja o svakom novom postu. Iako Twitter omogućava korisnicima da utišaju neku konverzaciju, nova opcija se razlikuje, jer uklanja link ka vašem profilu, sprečavajući druge korisnike da klikom dođu do vas ili da vas uključe u svojim odgovorima.

Nova opcija vam nudi tri izbora:

  1. Da uklonite tag sa svog imena. Vaše korisničko ime će ostati, ali neće biti tagovano u originalnom postu i svim odgovorima na njega.
  2. Da spriječite buduća tagovanja. Korisnici neće moći da vas taguju kroz odgovore u ovoj konverzaciji.
  3. Da zaustavite obavještenja. Nećete više dobijati obavještenja, ali ćete i dalje moći da vidite konverzaciju.

Twitter nigdje ne reklamira ovu novu opciju, niti negdje možete da pronađete kada će biti implementirana, ali je u pitanju dobrodošla promjena kojoj će se najviše obradovati korisnici sa velikim brojem pratilaca. Ona može biti korisna, jer sprečava druge korisnike da vas taguju, posebno u dosadnim ili starim konverzacijama.

Možda će vas zanimati

Po onome što smo vidjeli nova opcija će se pojavljivati u obliku obavještenja preko cijelog ekrana na kojem će vam biti izlistane opcije kojima možete "pobjeći" iz konverzacije. Za slučaj da želite da se otarasite nekog ko vam stalno dosađuje, Twitter ima opciju utišavanja nečijeg naloga, a ispod je video koji pokazuje kako da to uradite u okviru svoje aplikacije na telefonu.

Kako utišati neki nalog na Twitter mreži
Izvor: YouTube / Twitter

Twitter ima naviku da nove opcije testira bez najave na nasumično izabranim tržištima, i uvijek kroz zvaničnu Twitter aplikaciju, pa ukoliko koristite neku drugu za pristup ovoj društvenoj mreži, velika je šansa da vam se nove opcije neće pojavljivati, a ponekad uopšte i ne budu implementirane na eksternim aplikacijama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS