• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Twitter zabranio dijeljenje slika bez dozvole: Zabrana važi za slike svih korisnika!

Autor Marko Čavić

Ako Twitter tako odluči - izbaciće vam sliku iz tvita, ali samo ako ste istom povrijedili nečija lična prava.

 Twitter zabranio dijeljenje slika bez dozvole: Zabrana važi za slike svih korisnika! Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Twitter je objavio i zvanično nova pravila o kojima se već neko vrijeme šuškalo na internetu, a koja blokiraju korisnike da dijele privatne slike drugih ljudi bez njihovog pristanka, pooštravajući politiku mreže ubrzo nakon što je promijenila izvršne direktore.

Dijeljenje ličnih vizuelnih podataka, kao što su slike ili video snimci, može potencijalno da naruši nečiju privatnost i može dovesti do emocionalne ili fizičke povrede“, naveo je Twiter na svom blogu.

Kako se tamo navodi, zloupotreba privatnih podataka može da utiče na sve, ali može imati nesrazmjeran efekat na žene, aktiviste, disidente i pripadnike manjinskih zajednica.

Možda će vas zanimati

Ipak, ta politika se ne odnosi na “medije u kojima se pojavljuju javne ličnosti ili pojedinci kad se mediji i prateći tekstovi tvita djele u javnom interesu ili dodaju vrijednost javnom diskursu“.

Ažuriranje politike privatnosti će pomoći u suzbijanju zloupotrebe medija za uznemiravanje, zastrašivanje i otkrivanje identiteta pojedinaca, što nesrazmjerno utiče na žene, aktiviste, disidente i pripadnike manjinskih zajednica. “Uvijek ćemo nastojati da procijenimo kontekst u kome se sadržaj dijeli i, u takvim slučajevima, možemo dozvoliti da slike ili video snimci ostanu na usluzi“, saopštila je kompanija.

Iz kompanije navode da bi, na primjer, uzeli u obzir da li je slika javno dostupna i/ili je pokrivena u takoreći mejnstrim ili tradicionalnim medijima; da li određena slika i prateći tvit tj. tekst daju dodatnu vrijednost javnom diskursu; dijele se u javnom interesu ili su relevantni za zajednicu.

Twitter je najavio i da nova politika u vezi sa dijeljenjem slika stupa na snagu odmah.

Kompanija je već imala politiku protiv dijeljenja privatnih informacija pojedinaca, uključujući adrese, finansijske podatke i brojeve telefona, a najnoviji potez ocjenjuje kao dio napora da se usklade njene bezbjednosne politike sa standardima ljudskih prava.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS