• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća kupovina u istoriji gejminga: Microsoft preuzima Activision

Autor Miloš B. Jovanović

Odluka donijeta je nakon što je Microsoft restrukturirao ugovor sa kompanijom Ubisoft o prodaji prava Activision Blizzard Cloud servisa.

 Microsoft kupuje Actavision Izvor: SmartLife / Microsoft

Nakon što je prethodno mjesecima blokirala mogućnost Microsoftu da prezume izdavača Activision Blizzard, Uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) Velike Britanije sada je tu kupovinu odobrila.

Takva odluka donijeta je nakon što je Microsoft restrukturirao ugovor sa kompanijom Ubisoft o prodaji prava Activision Blizzard Cloud servisa, čime je otklonjena mogućnost da zajdnička komapanija postane monopolista u svetu klaud gejminga.

To znači da je Microsoft sada slobodan da finalizuje ugovor o kupovini sa izdavačem kultnih igara Call of Duty i World of Warcraft, vrijedan 68,7 milijardi dolara, piše Windows Central.

"CMA je donijela odluku i korporaciji Microsoft da saglasnost za kupovinu kompanije Activision Blizzard, isključujući Activision prava na klaud striming van Evropskog ekonomskog prostora (EEA)", navedeno je u saopštenju te organizacije.

Britanski regulator je ovu kupovinu ocijenio kao potez koji će "promijeniti igru i promovisati konkurenciju u klaud gejmingu".

"Prodajom prava Ubisoftu, pobrinuli smo se da Microsoft ne može drži monopol nad ovim važnim tržištem koje se brzo razvija", rekla je Sara Kardel, izvršna direktorka CMA, ocijenivši da će to omogućiti konkurentnije cijene, bolje usluge i veći izbor.

Odluku CMA pozdravili su i u Activision-u, istakavši da je odobrenje tog regulatora "odlična vijest za budućnost Microsofta" kao i da se veoma raduju što će postati dio Xbox tima.

BONUS VIDEO:

Call of Duty: Modern Warfare II trailer
Izvor: Call of Duty

 (Smartlife)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS