• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sprema Microsoft: Da li biste plaćali pretplatu za Windows?

Autor Miloš B. Jovanović

Prve informacije o mogućnosti uvođenja pretplate pojavile su se još u januaru, kada je Microsoft nagovijestio sljedeću generaciju Windowsa

 Microsoft uvodi pretplatu za Windows Izvor: Unsplash

Nakon što je nedavna analiza pokazala da korisnici nerado prihvataju operativni sistem Windows 11, kao i da je njegov udio među desktop računarima u posljednjih pola godine stagnira, nove informacije sugerišu određene promene koje bi mogao da donese njegov nasljednik.

Prema pisanju nemačkog sajta Deskmodder, na osnovu procurilih informacija do kojih je ta redakcija došla, Microsoftov operativni sistem sljedeće generacije, još uvijek nezvanično nazvan – Windows 12, mogao da bude zasnovan na pretplati.

Naime, autori članka su uočili nekoliko takvih unosa koji se odnose na pretplatu u INI konfiguracionoj datoteci međuverzije Canary kanala, dok su je upoređivali sa Windows 11 23H2 Release Preview buildom, koristeći WinMerge.

Izvor: Twitter / LuoSay / Deskmodder.de

Prve informacije o mogućnosti uvođenja pretplate pojavile su se još u januaru, kada je Microsoft, nagovještavajući sljedeću generaciju Windowsa, istakao da će vještačka inteligencija oblikovati budućnost Windowsa.

Takođe, osim AI-ja, tehnološki gigant iz Redmonda postepeno plasira informaciju da bi u bliskoj budućnosti moglo da dođe do premještanja Windowsa, ili njegovog većeg dijela, u cloud. A to je vidljivo i u aktuelnom Windowsu 11, kod koga su još u martu, u podešavanjima, počele da se pojavljuju opcije smeštene u cloud.

Anketa

Da li biste pristali da plaćate pretplatu za korišćenje Windowsa?

  • Da

    0% (0)

  • Ne

    100% (6)

  • Bih, kada bi mi to bilo neophodno za posao.

    0% (0)

  • Ne bih, prešao bih na Linux ili neko drugo rešenje.

    0% (0)

Da li biste pristali da plaćate pretplatu za korišćenje Windowsa?

Rezultati

Takođe, navodi se i da jedan zaseba izvještaj sugeriše da Microsoft radi na "nečemu" što je nazvano "CorePC" za sledeću verziju Windowsa. Takođe, američka Savezna komisija za trgovinu (FTC) je otkrila da je Microsoft interno radio na premeštanju Windowsa 11 u cloud.

Činjenica je da bi cloud model poslovanja korisnicima donekle olakšao upotebu najpopularnijeg operativnog sistema za računare, pošto bi ih lišio potrebe za skupim i jakim hardverom.

Međutim, koliko bi vas koji ovo čitate, zaista pristalo da za korišćenje sopstvenog računara plaća mjesečnu pretplatu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS