• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za besplatni Windows, ugašena omiljena igračka pirata

Autor Dušan Volaš

Microsoft je našao način kako da zaustavi ljude koji žele da aktiviraju Windows pomoću HWID metode.

 Kraj za besplatni Windows, ugašena omiljena igračka pirata Izvor: Unsplash

Microsoft je uspio da zaustavi ljude koji žele da potpuno besplatno aktiviraju Windows 10 ili Windows 11 operativni sistem.

Nakon šest godina postojanja HWID metode, serveri kompanije sada odbacuju zahtjeve za piratsku HWID aktivaciju, a korisnici koji su pokušavali da "na kvarno" trajno aktiviraju svoj Windows su spriječeni u toj namjeri.

Kako se spekuliše po forumima, ovaj potez nije slučajan, već stiže kao odgovor Microsoft-a na najnoviju metodu za trajnu i besplatnu aktivaciju Office programa.

Sprečavanjem HWID aktivacije, gigant iz Redmonda je piratima onemogućio korišćenje omiljene i jedine "igračke" za trajnu aktivaciju operativnog sistema, pa je u ovom momentu najbolje što "moreplovci" mogu da dobiju aktiviran Windows do 2038. godine pomoću KMS38 metode.

Izvor: SMARTLife

Šta je HWID aktivacija

Tokom zvaničnog procesa nadogradnje sa Windows 7 na Windows 10 OS, Microsoft je koristio HWID aktivaciju kako bi aktivirao novoinstalirane Windows 10 sisteme - potpuno besplatno.

Međutim, pirati su pronašli način kako da ovu metodu okrenu u svoju korist. U pozadini, proces nadogradnje je pokretao fajl pod nazivom gatherosstate.exe i provjeravao da li je starija verzija Windows-a aktivirana. Ukoliko jeste, generisan je poseban tiket koji se slao Microsoft-u, a kompanija je zauzvrat autorizovala licencu novog sistema.

Dakle, sve što je bilo potrebno jeste da se ubijedi gatherosstate.exe fajl da su svi uslovi ispunjeni, nakon čega je isti generisao validan tiket, a pirati dobijali validnu licencu za Windows od kompanije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS