• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak kraja: Windows 10 više neće dobijati nove funkcije

Autor Ilija Baošić

Windows 10 korisnici više neće dobijati nove funkcije, a Microsoft kaže da imaju nešto više od dvije godine da pređu na novi operativni sistem.

 Windows 10 više neće dobijati nove funkcije Izvor: Unsplash

Microsoft je potvrdio da Windows 10 više neće dobijati nove funkcije, odnosno da je trenutna verzija - 22H2 - posljednja verzija najpopularnijeg operativnog sistema. Kompanija poziva sve koji žele značajne nadogradnje operativnog sistema da pređu na Windows 11, koji još uvijek ne može da se značajno probije na tržištu, uprkos tome što je lansiran pre 18 meseci.

Dodatno, Microsoft je ponovio da će mjesečna sigurnosna ažuriranja za Windows 10 prestati 14. oktobra 2025. godine. Svi koji nakon tog datuma ostanu na "starom" operativnom sistemu će biti izloženiji napadima zlonamernih aktera.

Gigant iz Redmonda je prestao da prodaje Windows 10 licence u januaru, a svako ko želi novi originalni Windows putem zvaničnih kanala, mora da kupi Windows 11 licencu.

Od lansiranja novog operativnog sistema, Windows 10 korisnici su izostavljeni iz raznih ažuriranja koja donose nove funkcije. Međutim, oni koji su koristili Windows 11 su nailazili na razne probleme i bagove koje je donijela nova verzija.

Iako broj Windows 11 korisnika raste, većina i dalje preferira Windows 10, ne vidi razlog da pređe ili jednostavno ne posjeduje hardver neophodan za takav korak. Prema brojkama koje nam stižu od kompanije Statcounter, Windows 10 se u momentu pisanja nalazi na 73,46 odsto Windows računara, dok Windows 11 bilježi linearan rast, pa ga trenutno koristi 20,95 odsto korisnika.

Iako Windows 11 još nije prihvatila ni četvrtina korisnika, prve informacije o Windows 12 operativnom sistemu uveliku pristižu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS