• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija je imala dva protivnika - Mađarsku i Srbiju": Više šansi nego protiv Škotske, imamo mnogo povreda!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Posle remija u Mađarskoj ostale su samo još teoretske šanse za opstanak.

 srbija-madjarska-1-1-liga-nacija-rezultat-golovi-aleksandar-jankovic-dva-protivnika Izvor: YouTube/Sportklub/screenshot, Tanjug/MTI/Szilard Koszticsak

Reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Mađarsku u nedelju uveče pa je tako i posle pet mečeva u Ligi nacija i dalje bez ijedne pobede.

Ipak, zamenik selektora Ljubiše Tumbakovića i njegov pomoćnik Aleksandar Janković kaže da su "orlovi" pružili bolju igru nego protiv Škotske u četvrtak.

Možda će vas zanimati

Janković, koji je na klupi menjao suspendovanog Tumbakovića, istakao je da je Srbija nije imala samo jednog rivala na meču protiv Mađarske.

"Danas smo imali dva protivnika. Jedan protivnik nam je bila selekcija Mađarske koja se kvalifikovala pre nekoliko dana na Evropsko prvenstvo, drugi protivnik smo mi bili sami sebi. Izuzetno je teško posle one utakmice koju smo odigrali pre tri dana, da se mobilišemo i ponovo napravimo pripremu kako treba. Igrači su morali da sve iz sebe daju da potvrde svoj profesionalizam i svoju ljubav prema dresu reprezentacije", kaže Janković za televiziju "Sportklub" nakon meča u Budimpešti.

"Bili smo svesni da se borimo za bodove, koji znače i u Ligi nacija i u kvalifikacijama za sledeće Svetsko prvenstvo", kaže pomoćnik selektora, a postalo je jasno i da će Srbija u kvalifikacijama za Katar 2022. početi iz drugog šešira.

On je uporedio i meč sa Mađarskom sa onim protiv Škotske.

"Imali smo šansi večeras više nego tada, ali i Mađari su imali akcija. Meni je žao jer bi im mnogo značilo da smo večeras pobedili. Malo smo promenili način igre, malo smo bili više "gore" na terenu. Bilo je teško posle 120 minuta posle tri dana, probali smo da malo osvežimo ekipu da zadržimo ritam tokom utakmice. Imamo tri dana, teška tri dana, ali ćemo sve učiniti da završimo ovu Ligu nacija pobedom protiv Rusa."

Janković kaže i da još nije poznato u kakvom će sastavu Srbija izaći na megdan Rusiji.

"Mnogi igrači se žale na povrede i veliki umor i teško je da kažem jer ne znam kakav ćemo tim imati za tri dana. Da vidimo sutra šta se dešava, pa ćemo na osnovu toga dalje gledati. Što se tiče povreda, moramo da sačekamo, moraju doktori da pogledaju šta se dešava sa njima", istakao je Aleksandar Janković za "Sportklub".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC