• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka ovako nikad nije izgubila: Debakl koji će zauvijek pamtiti - 0:6!

Autor Dragan Šutvić

Ovaj dan ući će u istoriju njemačkog fudbala.

 Liga nacija Španija Njemačka 6 0 Izvor: MIGUEL MORENATTI/AP, Tanjug

Ovo se nikad nije dogodilo!

Reprezentacija Španije postala je prva koja je dala šest golova Nemačkoj u jednoj utakmici i pobijedila je nezamislivo ubjedljivo - 6:0 (3:0)!

Na stadionu Sevilje, čak tri gola "pancerima" je u meču Lige nacija dao Feran Tores (33', 55', 71'), a po jedan su postigli Alvaro Morata (17'), Rodri (38') i Mikel Ojarzabal (89').

Možda će vas zanimati

Da je ovaj meč bio demonstracija sile ekipe Luisa Enrikea govori i statistika, prema kojoj su Španci šutnuli 23 puta ka Manuelu Nojeru, a Nijemci samo DVA puta ka Unaju Simonu.

Taj čuveni španski posjed brojka je koja često zna da zavara, ali večeras je i ona pokazala istinu - da je domaćin potpuno razbio prethodnog šampiona svijeta. Lopta je bila u posjedu Španije čak 70 odsto vremena!

S obzirom na rasplet i epilog, bitno je i napisati koji igrači su učestvovali u istorijskom trijumfu Španije, odnosno debaklu koji će Njemačka teško zaboraviti.

Izvor: TANJUG, MIGUEL MORENATTI/AP

Španija: Simon - Ramos, Pau Tores, Serđi Roberto, Gaja - Rodri - Feran Tores, Koke, Kanales, Dani Olmo - Morata. Igrali su i Fabijan Ruiz, Erik Garsija, Mikel Ojarzabal, Đerar Moreno i Marko Asensio.

Nemačka: Nojer - Ginter, Zile, Koh, Maks - Gundogan, Gorecka, Kros - Sane, Verner, Gnabri. Igrali su i Tah, Valdšmit, Nehaus, Henrihs.

Španci su prvi na tabeli Grupe 4 Lige "A" Lige nacije, sa 11 bodova u šest kola. Nijemci su drugi sa devet, Ukrajinci su treći sa šest, a Švajcarci sa tri, s tim da posljednje dvije ekipe imaju po meč manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC