• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će snositi posljedice zbog upada navijača: Kakva kazna čeka crveno-bijele poslije incidenta u Kupu?

Autor Dragan Šutvić

Najvjerovatnije novčana kazna...

 navijaci-zvezde-upali-na-teren-zvezda-zlatibor-vladimir-savija-kazna Izvor: MN PRESS

Meč između Crvene zvezde i Zlatibora u šesnaestini finala Kupa Srbije nije obilježio samo veliki preokret tima Dejana Stankovića i čak šest golova, nego i upad navijača - iako je prisustvo publike zabranjeno zbog pandemije korona virusa.

Navijači crveno-bijelih htjeli su da obilježe godišnjicu smrti Branislava Zeljkovića Zelje, a iz kluba su objasnili da će zbog takvog njihovog postupka snositi odgovornost.

Možda će vas zanimati

"Objasniti mogu, pravdati, naravno, ne mogu, klub će snositi posljedice koje disciplinski organi FSS odrede, vidjeli ste svi šta se desilo", kazao je portparol kluba Miljan Milošević u najnovijoj emisiji "Zvezdaški Pretres" i dodao da je potrebno objasniti cijeli kontekst.

"Zelja je zaista legendarni navijač Crvene zvezde i naše navijačke grupe, riječ je o čovjeku koji je formirao grupu onakvom kakva jeste, ne on kao on, nego svojim stavovima, razmišljenjem, angažovanjem, on je mnogo uticao da Delije danas izgledaju ovako kako izgledaju, da razmišljaju kako razmišljaju, puno je uticao na patriotsku stranu priče naše navijačke grupe. On je neko ko je uvijek imao jasan stav, mlađi navijači su ga često pratili i slušali".

Milošević je objasnio i da su zbog toga njegovi prijatelji željeli da se njegovo ime ne zaboravi, pa su zato sišli na teren i tražili od trenera i igrača da se njima desetorici dozvoli odlazak na tribinu uz poruku da je to bio jedini razlog i da "nikakve priče drugog tipa sa igračima ili stručnim štabom nije bilo".

A, kakve posljedice čekaju Zvezdu?

Prema propisima FSS, Zvezda je prekršila članove 63 i 64 iz Disciplinskog pravilnika, a zaprijećene kazne se kreću od opomene, preko novčane kazne i igranja meča van stadiona "Rajko Mitić", pa sve do izbacivanja iz Kupa.

S obzirom na to da se izbacivanje iz Kupa spominje kao sankcija ukoliko se prestup ponovi više puta - to u ovom trenutku ne djeluje kao realna opcija.

Konačan sud daće Disciplinska komisija FSS na čijem čelu je od skoro Ivan Nikolić.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC