• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo boli, sami smo krivi: Radonjić za MONDO iskreno o Škotskoj!

Autor Mladen Šolak

"Taj grč ćemo nositi u stomaku cijeli život. Svi smo plakali, ali idemo dalje - svi zajedno!", rekao je Nemanja Radonjić za naš portal u osvrtu na neuspjeh "orlova" u utakmici decenije.

 Nemanja Radonjić za MONDO Boli nas poraz Srbije od Škotske Izvor: MN PRESS

(piše Mladen Šolak, mondo.rs)

Peku i bole rane Srbiju zbog neuspjeha i neodlaska na Evropsko prvenstvo. Kako vrijeme prolazi sve je snažniji utisak da će Srbija dugo i gorko žaliti zbog kraha protiv Škotske. Naročito poslije posljednje dvije utakmice u Ligi nacija. Protiv Mađarske je bile teško izaći na teren i izboriti se sa psihološkim šokom zbog eliminacije. A onda je protiv Rusije naša reprezentacija u iznuđenom sastavu pokazala da ima kapacitet da odigra na nivou najboljih svjetskih selekcija. 

Pet golova u mreži Rusije, od kojih četiri u prvih 45 minuta što se ne pamti u istoriji naše reprezentacije. Prvi gol, kao i pogodak u Budimpešti, postigao je krilni napadač Srbije Nemanja Radonjić. Ponovo je pokazao raskošni napadački potencijal, da je igrač koji u tri poteza može da zablista i da riješi bilo koju situaciju ispred protivničkog gola. Kao i sve ostale reprezentativce i Radonjića i dalje bude košmarni snovi zbog poraza u Beogradu od Škotske…

Možda će vas zanimati

"Taj grč ćemo nositi u stomaku cijeli život", iskren je Radonjić. "Još boli i boljeće kao najveća sportska rana koju možete da imate. Mnogo mi je krivo, mislim da smo ipak zaslužili plasman… Sada svi, ali svi moramo da krenemo dalje. Da dignemo glavu gore i da se posvetimo onomo što nas čeka vrlo brzo, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Mnogo mi je žao što nisam zbog povrede bio u mogućnosti da konkurišem za tim protiv Škotske i da pomognem na terenu. Tada sam osjećao bol i jednostavno nisam bio u stanju da igram. Protiv Mađarske je bilo dobro, a naročito protiv Rusije gdje smo odigrali fantastičnu utakmicu. Postigao sam atraktivne golove koji mi zaista znače. Ne postoji ljepši osjećaj od pobjede reprezentacije u kojoj učestvujete sa golovima ili asistencijama". 

Utakmicu protiv Rusije Radonjić je završio ranije. Već u 30. minutu morao je zbog povrede van terena. 

"Imao sam juče pregled u Marselju. Doktori su konstatovali da ću biti spreman za otprilike tri sedmice. Nadam se da ću se uz pomoć Andre Milutinovića i ranije priključiti trenizima"

Nemanja Radonjić
Izvor: MN PRESS

Javnos je donekle ostala šokirana rezultatom protiv Rusije. Niko nije očekivao tako ubjedljivu pobjedu, zapravo, da budemo potpuno iskreni, niko nije očekivao ni pobjedu, naročito ne protiv reprezentacije protiv koje nikada u takmičarskom meču nismo imali uspjeha. 

"Mi smo izuzetno kvalitetan tim. Vidjelo se to i protiv Mađarske, kao i ranije protiv Norveške. Na nekim utakmicama jednostavno se tako namesti da vam ništa ne polazi za nogom. Dogodi se… Nama se dogodilo kad je najmanje bilo potrebno. Na baš bolan način. Koliko god možda iz ovog ugla zvučalo čudno, ali garantujem da bismo se na Evropskom prvenstvu borili za vrh i da bismo mogli sa svima ravnopravno da se nosimo. Zato još više boli to što nismo uspjeli da pobijedimo Škotsku….".

Posljednjih dana pljušte kritike sa svih strana. Mnogi pominju atmosferu u ekipi, odnos igrača prema članovima rukovodstva FS Srbije, predsjedniku Kokezi. Priča se mnogo o odgovornosti, smenama, odlascima. Traži se najveći krivac zbog kraha u kvalifikacijama. 

Nisu igrali ni selektor, ni rukovodstvo. Na terenu su bili igrači, prema tome jasno je čija je odgovornost najveća. I niko od nas igrača ne bježi od toga. Nama je sigurno najteže, propustili smo veliku šansu. Imali smo maksimalnu podršku Saveza na čelu sa predsjednikom Kokezom sve vrijeme. Sjajne uslove za pripremu u Staroj Pazovi, dobar i kvalitetan tim oko reprezentacije. Ne preostaje nam ništa drugo nego da izvučemo pouke i da što spremniji sačekamo kvalifikacije za Svjetski šampionat. Potrudićemo se da se nikada više ovako nešto ne ponovo. Gorak ukus… Imali smo perfektne uslove, pružili 200 odsto, nismo uspjeli i svi smo plakali zbog toga… Ali ponavljam, idemo dalje, svi zajedno. Vjerujem u svoje drugove, vjerujem u sve ljude koji su bili oko nas, vjerujem i u Savez i znam da ćemo uspjeti da se izdignemo iznad ove situacije. Da možemo pokazali smo i protiv Rusije".

Nemanja Radonjić
Izvor: MN PRESS

Mnogi su poslije meča sa Škotskom označili Aleksandra Mitrovića kao tragičara zbog promašenog jedanaesterca. Pratiće Mitra taj penal do kraja karijere… Kapiten reprezentacije u meču protiv Rusije rekao je da garantuje za ovu generaciju da će se brzo oporaviti i zaigrati na nivou svog potencijala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

"Mitar je prvo veliki i snažan karakter. Pravi lider i prijatelj. Ne vjerujem da će ga taj promašaj dugo pratiti. Penali su rulet, to može se dogodi bilo kome. Nažalost ovog puta Mitar nije imao sreće. Mnogo je učinio za Srbiju. Baš mnogo, uostalom o tome govore i njegove brojke. A tek će! Svi ćemo ovaj period prevazići zajedno i vratićemo se na pravi put. U to sam siguran. Brzo ćemo opet kao i protiv Rusije pokazati da smo generacija u kojoj ima kako kvalitetnih ljudi tako i kvalitetnih igrača".

Na kraju malo i o klubu. Marselj očekuje u srijedu veliko iskušenje u Ligi šampiona i meč protiv Porta. Prilika za klub Nemanje Radonjića da osvoji prve bodove i ostane bar u trci za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. 

"Profesionalci smo, moramo odmah da se fokusiramo na naredne klupske obaveze i mečeve. Porto je kvalitetna ekipa, ali daćemo sve od sebe da osvojimo prve bodove u Ligi šampiona. Zaslužili smo", zaključio je reprezentativac Srbije i as franuskog velikana Olimpika iz Marselja Nemanja Radonjić.

(mondo.rs) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC