• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković objasnio zašto je odabrao Inter, a ne Juventus: "Manćini me pitao - šta ćeš tamo?"

Autor Dragan Šutvić

Priča koju je ispričao ima veze i sa crveno-bijelima i uspjehu koji je Zvezdin trener ostvario sa ekipom u Ligi Evrope

 Zašto je Stanković izabrao Inter a ne Juventus Izvor: MN PRESS

Dejan Stanković imao je sjajnu igračku karijeru, ali o njoj izbjegava da priča od kada je prošle zime postao trener Crvene zvezde.

Štaviše, skoro svako pominjanje tog perioda svog života on u startu "sasječe", usmjeravajući priču ka tome da je sada šef stručnog štaba, koji želi da govori o svojim igračima i o sebi u novoj ulozi.

Ipak, u najavi nedjeljnog meča protiv Rada (nedjelja, 19, TV Arena sport) napravio je izuzetak i otkrio zanimljivu anegdotu iz perioda oko 2004. godine, kada je iz Lacija prelazio u Inter.

Poznato je da je tih sezona Juventus baš "zagrizao" da dovede Stankovića iz Rima, ali je on ipak odabrao drugačiji put, preko Milana, a razgovor o tome sa svojim bivšim saigračem, trenerom i prijateljom Robertom Manćinijem i dalje pamti.

Možda će vas zanimati

U jednom od tih diskusija sa italijanskom legendom shvatio je razlog zbog kojeg ne bi trebalo da odabere Juventus, već da ode u Inter, a titule Serije A i trofej Lige šampiona iz 2010. dokaz su da je i tada donio pravu odluku.

"Kada sam iz Lacija prelazio u Inter pričalo se o Juventusu. Manćo mi je prišao i rekao 'Šta ćeš u Juventusu? Bićeš tamo dio sistema, a ako odeš u Inter imaćeš priliku da se upišeš zlatnim slovima u istoriju'", sjetio se Stanković.

U tom kontekstu, on uživa u uspjesima sa Zvezdom, koju je vodio do rekordne tri uzastopne pobjede u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

"Pisati istoriju jednog kluba nešto je što imponuje svakome i mnogo mi je drago, prije svega zbog momaka, zbog navijača i zbog stručnog štaba naravno. Bez njih, ništa ne bi bilo ovako... Ne znam za podatke od 1992, ali rekao sam na konferenciji da svako ko dođe u Crvenu zvezdu, da li kao funkcioner, trener, igrač, sanja o tome da ispiše istoriju. Ja sam na početku, ali Zvezdino sam dijete i znači mi svaka stavka prema kojoj sam upisan negdje", dodao je on.

Neću o pojačanjima, već da mazim i pazim one koje imam

Poslije plasmana u sljedeću rundu Lige Evrope, da li su Zvezdi neophodna pojačanja? "Ne mogu da pričam o igračima koje nemam. Želim da mazim i pazim igrače koje imam ovdje, jer sa njima provodim svaki dan i znam kolike su veličine prije svega kao ljudi. Uvijek volim da kažem da na terenu nekad čovjek pravi veću razliku nego igrač. To se vidjelo i u Belgiji."

Takođe, Stanković prati vijesti o Zvezdinom poboljšanom evropskom koeficijentu, koji bi mogao da je učvrsti na poziciji nosioca u prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pod uslovom da crveno-bijeli prethodno odbrane titulu.

A ako nastave ovako da budu uspješni u Ligi Evrope, možda im ni mjesto nosioca u plej-ofu ne bude tako nedostižno, kao ni dve "karte" za Ligu šampiona srpske Superlige.

"Čitao sam, gledao sam, vidio sam da se približavamo polako koeficijentima i brojkama koje nam trebaju za sljedeću godinu. Zvezda je uradila fenomenalan posao za srpski fudbal, težićemo ka tome da uradimo sve što je moguće da budemo još povlašćeniji nego ove. Mnogo me raduje i ponosan sam na to".

Govoreći o sutrašnjem meču, Stanković je rekao da je svjestan umora i emotivne ispražnjenosti svojih igrača, ali da od njih očekuje maksimalan pristup i protiv "građevinara".

Sastav će znati na dan utakmice.

"Vidjećemo, imamo do sutra vremena, neko da se testira, neko da uradi probu, pa ćemo da vidimo ko će da igra. Ne znam sada to da kažem. Što se tiče Kataija i Kange, nećemo reskirati. Sanogo se vraća, Rodić bi trebalo da se testira, a za Gobeljića ćemo da vidimo, ako bude minimalnih problema nećemo rizikovati".

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC