• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fizičkog sukoba nije bilo, ali Bajević jeste odgurnuo Misimovića: Želio je o svemu da odlučuje, pa i o tome ko će igrati

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dosadašnji selektor "zmajeva" govorio o sukobu za Zvjezdanom Misimovićem.

 Dušan Bajević odgurnuo Zvjezdana Misimovića Želio je o svemu da odlučuje, pa i o tome ko će igrati Izvor: Promo/FSBiH

Dugo je dosadašnji selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević izbjegavao da priča o navodnom sukobu sa Zvjezdanom Misimovićem.

Naime, pred meč sa Italijom, pojavila se informacija da je došlo do "nesuglasica" između Bajevića i Misimovića u hotelu gdje je bila smještena reprezentacija BiH.

Možda će vas zanimati

I jedan i drugi potom su na razne načine pokušavali da "zataškaju" stvari i ne pričaju o tome šta se zaista desilo, a danas je Bajević u intervjuu za "Al Džazira Balkans" pričao o pomenutoj situaciji.

"Fizičkog sukoba nije bilo. Nas dvojica smo razgovarali i odgurnuo sam ga. Ljudi me poznaju kakav sam po prirodi. Misimović je želio o svemu da odlučuje, pa tako i o tome ko će igrati, što nisam dozvolio kao selektor", rekao je Bajević.

Kako je naglasio, nikad nikom nije dozvoljavao da mu se miješa u posao.

"U svom proteklom trenerskom radu nisam dopuštao drugima da se miješaju u moj posao, a naročito u izbor igrača. Za vrijeme dok je Misimović igrao za reprezentaciju BiH, imao je takođe nesporazume sa bivšim selektorima Miroslavom Ćirom Blaževićem i Safetom Sušićem. Ne želim da ulazim u pojedinosti tih nesporazuma. Na ovaj način poslije slabih rezultata BiH u kvalifikacijama za EURO i Ligi nacija, ne bih volio da se ovo shvati kao da branim predsjednika FS BiH Elvedina Begića. Zaista, nemam potrebe, a niti razloga za tim."

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Bajević je naglasio da je sve što je radio u proteklom periodu, radio u interesu reprezentacije BiH, te da je tužan što "zmajevi" nisu ostvarili bolji rezultat.

"Ne trebaju mi prepucavanja preko medija u 72. godini. Mislim da je stvorena loša atmosfera zbog budućih izbora u Fudbalskom savezu BiH. Izvršni odbor treba da sagleda stanje u reprezentativnom bh. fudbalu i donese nimalo lagane odluke u cilju konsolidacije. Brojne pojedinosti o svim dešavanjima, kao i radu naveo sam u izvještaju Izvršnom odboru Saveza", dodao je Bajević, koji se nije pojavio na sjednici Izvršnog odbora FS BiH koja je nedavno razmatrala njegov izvještaj o proteklom ciklusu takmičenja u Ligi nacija, te baražu za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC