• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hercegovački derbi bez publike gubi draž, ali ne i značaj": Široki protiv Zrinjskog želi nastavak odličnog niza

Autor Dragan Šutvić

Tim Tonija Karačića je na posljednje četiri premijerligaške utakmice upisao tri pobjede - niz želi da nastavi protiv "ljutog" rivala iz Hercegovine

 m:tel Premijer liga BiH 19. kolo Široki Brijeg Zrinjski najava Izvor: Fena/Arhiv

Za kraj jesenje polusezone – hercegovački derbi!

Čast da stave tačku na prvi dio m:tel Premijer lige BiH imaće fudbaleri Širokog Brijega i Zrinjskog, koji se sastaju u nedjelju sa početkom u 17 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Možda će vas zanimati

I jednima i drugima ambicije se svode samo na jedno – plasman na evropsku scenu – pa se na Pecari očekuje sjajan fudbal.

Nedjeljni domaćin je u ovom trenutku na petom mjestu sa 31 bodom, dok Zrinjski na četvrtom mjestu ima 32, koliko i trećeplasirani Borac.

"Zrinjski ima i ekipni i individualni kvalitet. Istina, nedostajaće im Damir Zlomislić, standardni igrač, koji daje nivo više njihovoj igri. Ipak, imaju širok roster, a i mi se pripremamo kao da će istrčati u najjačem sastavu", rekao je trener Širokobriježana Toni Karačić, podsjetivši na manjkavost derbija – izostanak publike.

"Utakmica bez gledalaca mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj. Sama utakmica je motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž, a pobjedom bismo došli ispred njih, tako da ćemo dati maksimum za pobjedu i tri boda."

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Ekipa Širokog je na posljednja četiri premijerligaška meča od 12 bodova osvojila deset, a posljednji poraz u bh. takmičenjima upisala je 8. novembra, na gostovanju Veležu, u okviru 14. kola m:tel Premijer lige BiH.

"Ušli smo u seriju pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme. Nakon korona virusa, dostigli smo pravu formu, vratila se većina igrača i svi su zaslužni za ovakve rezultate. I meni se napokon otvorilo, postigao sam pogodak na Grbavici i vjerujem kako ću nastaviti u tom ritmu. Spremni smo, želimo da pobijedimo u hercegovačkom derbiju i ostvarimo primarni cilj, a to je polusezonu završimo na mjestu koje vodi u Evropu", rekao je prvotimac Širokobriježana Mateo Marić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 19. kolo

Subota:

Olimpik – Radnik (13.00)

Krupa – Željezničar (13.00)

Sarajevo – Sloboda (17.00)

Nedjelja:

Tuzla siti – Borac (13.00)

Velež – Mladost (15.00)

Široki Brijeg – Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar 36, Borac 32, Zrinjski 32, Široki Brijeg 31, Velež 30, Tuzla siti 24, Sloboda 22, Mladost 19, Radnik 15, Krupa 10, Olimpik 10.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC