• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holanđanin razgovarao sa vezistom Barselone i "zmajeva": Šta je Kuman zamjerio Miralemu Pjaniću?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Holandski stručnjak sa klupe Barselone Ronald Kuman se sastao sa vezistom Bosne i Hercegovine Miralemom Pjanićem nakon što je javno izrazio nezadovoljstvo minutažom u katalonskom klubu.

 Ronald Kuman razgovor sa Miralem Pjanić Izvor: Tanjug/Laszlo Balogh/AP

Kumanu je zamjerio Pjaniću samo to što je najprije pričao sa novinarima, a ne to što je nezadovoljan statusom u ekipi sa "Nou Kampa".

Možda će vas zanimati

"Razgovarali smo o njegovoj situaciji i stvarima za koje smatram da bi trebao popraviti. Sviđa mi se njegov stav, jer nije dobro imati nekoga da je srećan što ne igra. Svako mora naporno da trenira kako bi dobio više prilika", izjavio je Kuman, koji je bez posrednika, probao da riješi "problem" s Pjanićem, jedino mu zamjerivši što se nije direktno njemu obratio, a ne novinarima.

Holanđanin je u vrlo pomirljivom tonu objasnio Pjaniću da je sezona u Primeri jako duga i da je siguran da će postati važan dio ekipe. Zamolio je Miralema za još malo strpljenja i da ne dozvoli sebi da klone duhom, da nastavi maksimalno jako da trenira i da će se trud isplatiti.

Izvor: Anadolija/Adria Puig

Takođe, Kuman je podsjetio Pjanića da je po dolasku u Barsu bio pozitivan na korona virus, zbog čega je kasnije započeo s pripremama i da je ta okolonost doprinijela da bude u nepovoljnijem položaju u odnosu na ostatak tima.

Kako prenose španski mediji, Pjanić, koji je izabran za najboljeg sportistu 2020. godine u Bosni i Hercegovini, Kumanove savjete primio je vrlo profesionalno, svjestan da će samo trudom i treniranjem zaslužiti status kakav je imao u torinskom Juventusu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC